Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
19.06.2016 08:48:36
Deli članek:

Mateo Kovačić v Liverpool?

vszi

Legendarni angleški klub, ki je v prihajajoči sezoni ostal brez evropskih nastopov, pod vodstvom Jürgena Kloppa gradi ekipo za prihodnost.

S prestopom v Liverpool povezujejo kar nekaj nogometašev, vendar ima Klopp velike težave, saj je klub brez lige prvakov, tako da večina igralcev noče igrati za klub, ki ni na evropski sceni. Tako sta klub zavrnila dva zvezdnika Bayerna Mario Götze in Robert Lewandowski. Slednji je celo dejal, da bi rad igral pod vodstvom Kloppa v premier ligi, toda brez lige prvakov ne bo šlo. Podoben primer je z odličnim napadalcem Napolija in argentinske reprezentance Gonzalom Higuainom.
Klopp bo moral tako izbirati med "drugoligaškimi" igralci, katere bolj privablja na svoje ime kot na ime kluba. Prvi v vrsti je poljski vezist Piotr Zielinski, član Udineseja in poljske reprezentance na Euru, ki je že zavrnil Napoli, da bi za 12 milijonov evrov odšel v premier ligo. Po zadnjih vesteh angleških medijev pa je zelo blizu pretospa v Liverpool hrvaški vezist Mateo Kovačić. Slednji je lani iz Interja odšel v madridski Real, kjer pa se ni naigral in je tudi malo verjetno, da bi našel mesto v prvi postavi Zinedina Zidana. Liverpool si želi 22-letnega Hrvata na posojo, vendar pri Realu ne razmišljajo o tej možnosti, saj bi ga raje prodali za enako vsoto kot so ga kupili od Italijanov - 30 milijonov evrov. Za Matea bi bil odhod iz Reala v Liverpool vsekakor korak nazaj, pa vendar bi bila kot kaže zanj to edina sprejemljiva možnost, da sploh igra nogomet ne vrhunskem nivoju.