Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.06.2016 16:30:02
Deli članek:

Benzema: Deschamps padel pod pritiskom rasističnega dela Francije

vszi

V Franciji je že pred dnevi veliko prahu dvignil Eric Cantona, ki je dejal, da selektor Didier Deschamps Karima Benzemaja in Hatema Ben Arfe ni vpoklical zaradi njune rase. Zdaj se je oglasil še Benzema.

»Deschamps je padel pod pritiskom rasističnega dela Francije. Ne pozabite, da je v državi že leta močnejša ekstremna desnica. Težko verjamem, da je to samo Didierjeva odločitev, saj sem z njim, kot tudi s predsednikom zveze, v dobrih odnosih,« je Deschampsovo odločitev, da Benzemaja ne vzame na Euro pokomentiral zvezdnik Reala.

Sloviti Eric Cantona je šel pred dnevi še dlje. »Benzema in Ben Arfa sta odlična igralca, a izvirata od drugod. Deschamps ima zelo francoski priimek. Morda je edini v Franciji, ki ima povsem francoski priimek. Nihče iz njegove družine se ni mešal z nikomer. Kot Mormoni v Ameriki,« je za angleški Guardian svojega nekdanjega reprezentančnega kolega piknil razvpiti Cantona. S tem je sprožil v Franciji zelo vroče polemike in se dotaknil občutljive teme, zato mu je francoski selektor že napovedal tožbo. Še prej mu je odgovoril s tem, da je vpoklical denimo Ramija, ki ima maroške korenine, torej tako kot Benzema in Ben Arfa izvira iz arabskega sveta.