Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.06.2016 10:22:30
Deli članek:

Mamić napaden: Samo še čakam, da dobim metek

arhiv
Zdravko Mamić

Dva zamaskirana napadalca sta Zdravka Mamića pričakala pred splitskim sodiščem z dimnimi bombami in steklenicami.


Incident se je zgodil v torek okrog 13. ure pred sodiščem za prekrške, Mamić in njegov odvetnik Čedo Prodanović pri tem nista bila poškodovana, napadalcem sta uspela uiti v sodišče, voznik pa se je vrnil v avtomobil.

Mamić je v Split prišel na drugo obravnavo v postopku, ki se vodi zaradi fizičnega napada Dinamovega izvršnega predsednika in nekdanjega igralca Hajduka, Iva Bege, do katerega je prišlo marca 2014 na poljudskem derbiju Hajduka in Dinama. Zaradi občutka nevarnosti je na sodišču zaprosil, da bi se obravnava iz Dalmacije preselila v Zagreb. »Midva zdaj odhajava, če bova uspela izvleči živo glavo, vi pa nadaljujte svoje delo,« je ob odhodu sporočil Mamić in dodal, da pričakuje samo še to, da dobi metek v glavo.

Split je zapustil v policijskem spremstvu, še vedno pa ostaja neznano dejstvo, zakaj policija ni varovala tudi Mamićevega prihoda na sodišče, s čimer bi se lahko izognili neprijetnim scenam in nevarnemu napadu. V trenutku, ko je Mamić stopil iz svojega avtomobila, so namreč proti njemu poletela pirotehnična sredstva, ki sta jih, kot je povedala splitska policija, metala dva zamaskirana napadalca.