Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
20.04.2016 15:45:34
Deli članek:

Figo po dolgih letih razkril, zakaj je zapustil Barcelono in se pridružil Realu

Portugalski nogometaš Luis Figo je bil pred leti vpleten v enega najodmevnejših prestopov v zgodovini nogometa.

Luis Figo je med leti 1995 in 2000 blestel v dresu Barcelone, navijači so ga nadvse cenili, nato pa si je privoščil smrtni greh. Na vrhuncu kariere je prestopil k večnemu tekmecu iz Madrida, vse od takrat pa med navijači katalonskega velikana velja za enega najbolj osovraženih nogometašev.

Na gostovanjih Reala na Camp Nouu je bil Portugalec glavna tarča žaljivk in različnih predmetov, med drugim so mu na zelenico vrgli celo svinjsko glavo. Leta se nekdanji najboljši nogometaš na svetu ni pogovarjal s katalonskimi mediji, nedavno pa je bil pripravljen odgovoriti na par vprašanj enega od tamkajšnjih novinarjev.

Slednji ga je vprašal, če je bolj srečen zaradi zmage Reala proti Getafeju ali poraza Barcelone proti Valencii. "Ne uživam ob tujih porazih. To me ne osrečuje in zaradi tega moje življenje ne bo prav nič bogatejše. Iskreno povedano, tekme sploh nisem gledal, ampak sem igral golf. Moje življenje se ne vrti okoli Barcelone in Reala," je dejal Figo.

V nadaljevanju je še razkril, da nima nič proti Barceloni in da so vse skupaj pred leti močno napihnili novinarji. "Nič nimam proti Barceloni, katalonski mediji pa imajo nekaj proti meni. Zakaj sem po petih letih zapustil Barcelono? Zaradi športnih in finančnih razlogov ter dejstva, da nisem bil dovolj cenjen. Na koncu sem pa izpadel kot največji sovražnik."

Za konec se je dotaknil še krize Barcelone in izenačenega prvenstva. "To, kar se dogaja v Barceloni, ni normalno. Tako pogosti porazi niso logični. Kdo bo prvak? Tega ne vem, ampak je zelo napeto."