Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.04.2016 15:11:22
Deli članek:

Župan Leicestra je razkril nagrado za nogometaše

Reuters

Do konca sezone v angleški premier ligi je ostalo še šest krogov, Leicester pa na prvenstveni lestvici še vedno drži vodilno pozicijo.

V istem obdobju lani so se lisice krčevito borile za obstanek, tokrat pa imajo pred najbližjim zasledovalcem Tottenhamom kar sedem točk naskoka. Prednost, ki bi jo skorajda morale pretvoriti v zgodovinski prvi naslov državnega prvaka.

V mestu s približno 350 tisoč prebivalci seveda vlada nogometna mrzlica, ki ji je podlegel tudi župan. Slednji je namreč že povedal, kakšno nagrado bo mesto namenilo morebitnim junakom, ki bi poskrbeli za zgodovinski dosežek. Po nogometaših naj bi poimenovali ulice v Leicestru.

"Leicester je že v preteklosti znal počastiti izjemne športnike, tako so svojo ulico dobili legendarni nogometaš Gary Lineker ter golfista Lee Trevino in Tony Jacklin. Gre za moštveni uspeh in če bodo fantje prvaki, bomo morali imeti Vardy Vale, Schmeichel Street, Drinkwater Drive in Ranieri Road," se je slikovito izrazil župan, ki pa je nekaj skrbi izrazil zaradi velikosti, oziroma majhnosti trga pred Mestno hišo.

Poleti 2014, ko se je Leicester po desetih letih vrnil v premier ligo, je na omenjenem trgu slavilo deset tisoč nogometnih navdušencev. Če bo četa trenerja Claudia Ranierija osvojila naslov prvaka, pa jih bo na proslavo v njeno čast želelo gotovo priti še veliko, veliko več.