Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
06.04.2016 12:51:55
Deli članek:

Gattuso se je spravil nad svojega pomočnika (video)

Reuters

Nekdanji italijanski nogometaš in legenda Milana Gennaro Gattuso je pred malo več kot tremi leti obesil športne čevlje na klin. Odtlej pa se njegovo življenje vrti okoli trenerskega posla.

Danes 38-letni Gattuso se je najprej preizkusil v švicarskem Sionu, kjer je imel dvojno vlogo, ob igranju je bil še trener ekipe, nato ga je angažiral Palermo, kjer se ni dolgo zadržal, med junijem in decembrom 2014 pa je vodil grški OFI s Krete. Tam je decembra zaradi finančnih težav ponudil odstop, čeprav je to storil že dva meseca prej, a so ga navijači in uprava prepričali, da je ostal.

Do lanskega poletja je bil brez službe, takrat pa so mu delo ponudili pri domačem tretjeligašu Pisi. Ta po devetindvajsetih krogih na lestvici svoje skupine zaseda drugo mesto, ki ob koncu sezone prinaša udeležbo v kvalifikacijah za napredovanje.

Prejšnji konec tedna je Pisa na svojem igrišču (pred skoraj deset tisoč gledalci) v derbiju z 2:1 premagala vodilni SPAL in se mu približala na pet točk razlike. Gostje so povedli malo pred koncem prvega polčasa, domačini pa so v uvodnih petnajstih minutah drugega izid obrnili v svoj prid.

Dvoboj je bil zelo napet in precej nervozen, glavni sodnik je pokazal osem rumenih kartonov in tik pred koncem tekme izključil enega izmed gostujočih branilcev. Gattuso je že od nekdaj veljal za zelo srčnega človeka, ki je na igrišču vselej pokazal veliko čustev. Tako je tudi danes, zato je povsem normalno, da je celo tekmo skakal ob igrišču in ob tem svojim igralcem glasno dajal različna navodila.

V nekem trenutku je šel celo tako daleč, da je v afektu 'prisolil' zaušnico enemu izmed svojih pomočnikov. V današnjem času so to seveda posnele tudi kamere ...