Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
25.03.2016 21:05:31
Deli članek:

Lepa dekleta vabljena, grdim vrata zaprta

Martin O'Neill

Selektor Irske Martin O'Neill se je znašel na udaru kritik zaradi seksistične izjave, češ da so v reprezentančnem taboru dobrodošle le tiste žene ali dekleta igralcev, ki so lepa.

Povod za vse skupaj je bila odločitev selektorja Walesa Chrisa Colemana, ki je prepovedal obiske žena in deklet v reprezentančnem taboru med evropskim prvenstvom v Franciji. Na takšen način želi izločiti vsako nepotrebno motnjo in doseči, da bodo igralci stoodstotno osredotočeni na tekme.

Ko so O'Neilla novinarji vprašali, ali razmišlja o podobnem ukrepu, se je odzval z neokusno šalo: »To je odvisno od tega, kako lepa so dekleta. Če so atraktivna, so več kot dobrodošla. Tista, ki so grda, pa žal ne.«

Jasno je, da nekdanji strateg Aston Ville in Leicestra ni mislil resno, moral pa bi biti bolj previden pri dajanju takšnih izjav.

Pomočnik selektorja Roy Keane je medtem namignil, da bi Ircem morda bolj odgovarjal bolj sproščen pristop, ko gre za vprašanje obiskov lepših polovic v reprezentančnem taboru.

Claudine Keane

Če bi O'Neill svoj bizaren ukrep v resnici izvajal, bi Robbie Keane gotovo užival v družbi svoje najdražje, Claudine Keane namreč velja za najlepšo ženo irskih nogometašev.

Republika Irska bo na evropskem prvenstvu igrala v skupini E, skupaj z Belgijo, Italijo in Švedsko.