Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
05.03.2016 18:12:10
Deli članek:

Nemško afero bo preučila tudi etična komisija Fife

vszi

Etična komisija Mednarodne nogometne zveze bo preučila poročilo odvetniškega podjetja, ki je preiskovalo domnevna plačila nemških uradnikov v zvezi s svetovnim prvenstvom 2006.

Nemška tiskovna agencija poroča, da ni pričakovati hitrih odločitev, so pa možni začasni suspenzi.

Preiskava je potekala pod vodstvom Nemške nogometne zveze (DFB) in med drugim razkriva, da so pri pridobivanju svetovnega prvenstva leta 2006 v Nemčiji manjkali nekateri dokumenti, določena elektronska korespondenca pa je bila zaščitena z gesli. Poleg vsega skupaj je nekaj ključnih prič v zvezi s preiskavo zavrnilo sodelovanje.

Že pred časom je krovna nogometna zveza Fifa v svoji preiskavi razkrila, da so določene priče molčale, ko so jih povprašali o informacijah glede mundiala 2006. Zadnja nemška preiskava pa je nakazala, da so se k Franzu Beckenbauerju, nacionalnemu nogometnemu heroju in direktorju organizacijskega komiteja SP 2006, stekala določena sredstva. Poleg Beckenbaureja naj bi bila plačil deležna še nekdanji šef podjetja Adidas Robert Louis-Dreyfus in Katarec Mohammed bin Hamman, ki so mu zaradi prejemanja podkupnin že dosmrtno prepovedali delovanje v nogometu.