Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.03.2016 09:41:29
Deli članek:

Nekdanji nogometaš: Van Gaal je boljši od Sira Alexa Fergusona

Profimedia

Če bi trdili, da je uspel Nizozemec na klopi Manchester Uniteda kogarkoli očarati v tej sezoni, bi nas razglasili najmanj za neumne.

Louis van Gaal zagotovo ne bo dobil posebne plakete za najboljšega trenerja v zadnjem času, je pa dobil priznanje s strani upokojenega nekdanjega varovanca, reprezentanta in nasploh enega najboljših vratarjev v zadnjih dveh desetletjih. 

Edwin van der Sar je nosil dres Uniteda in igral pod Alexom Fergusonom preden je van Gaal sedel na klop rdečih vragov, ob tem pa je bil dolgo časa varovanec 64-letnega v dresu Ajaxa, s katerim sta leta 1995 osvojila ligo prvakov. Van der Sar je nato osvojil ligo prvakov še v dresu rdečih vragov v sezoni 2007/08.

Nekdanji odlični vratar je za van Gaala dejal naslednje: "Zame je van Gall najboljši trener, ki sem jih kdaj imel priložnost spoznati. Vse od kako je bil vpleten v tehnične vidike igre, do kako nas je treniral z vsemi mladimi vred. Z njim smo se naučili, kako se je treba ukvarjati z nogometom, ker smo ga poslušali."

Trenirali so zagotovo več kot vsi ostali in tega se van der Sar zdaj še toliko bolj zaveda: "Veliko smo trenirali. Ogromno je zahteval od nas, ampak to je vse znosno, ker smo bili takrat zelo uspešni."

Wikipedija
Edwin van der Sar