Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.03.2016 08:56:46
Deli članek:

Leicester? Mahrez je mislil, da ga po pomoti želi ragbi klub

Alžirski zvezdnik vodilne ekipe premier lige je razkril izjemno zanimivo podrobnost iz časa, ko je iz Francije prestopil v Anglijo.

Če bo Leicester City zdržal na vrhu premier lige in bo dejansko postal senzacionalni angleški prvak, bo Rijad Mahrez skoraj zagotovo postal najboljši igralec sezone v tem tekmovanju. Vse skupaj pa se je pred dvema letoma začelo povsem drugače. Leicester bil tedaj v drugi angleški ligi, Mahrez v drugi francoski pri Le Havreju, stik med njima pa je bil neverjeten. 

"Ko mi je agent povedal, da se zame zanima Leicester, sem ga opozoril, da gre morda za napako. Prihajam namreč iz okolja, kjer je Leicester nekaj pomenil le v nekem drugem športu. V ragbiju," se danes spominja nogometaš alžirskih korenin, ki se je rodil ter odrasel v Franciji. In sicer res v krajih, v katerih je ragbi vsaj tako priljubljen kot nogomet.

"Vsi okoli mene so mislili, da gre za napako. Da pač nekje obstaja nek igralec ragbija, ki ima podoben priimek in ki ga želijo odpeljati v Leicester. Priznam, zgodovine angleškega nogometa nisem poznal najbolje in šele pozneje so mi razložili vse o Leicester Cityju." Tako je odpotoval tja, bilo mu je všeč in dogovoril se je za sodelovanje. Ostalo pa je, kot pravijo, zgodovina.