Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.02.2016 20:33:06
Deli članek:

Je Perez res že našel naslednika Zidanea?

Vse kaže, da so Zinedinu Zidanu kljub temu, da je šele sedel na klop Reala, šteti dnevi v vlogi trenerja Reala.

Ko je januarja legenda francoskega nogometa sedla na klop Madridčanov, so bili navijači belega baleta zadovoljni. Zinedine Zidane je pač klubska legenda in pristaši galaktikov so bili prepričani, da je Florentino Perez naredil pravo potezo. 

A predsednik Reala je znan kot zelo muhast človek in vse kaže, da se je odločil, da Zidane vseeno še ni dovolj izkušen, da bi lahko treniral prvo moštvo galaktikov, tako da mu že pripravlja zamenjavo. 

O tem, da bi lahko Francoz na klopi belega baleta zdržal samo do konca sezone, je popularni Zidane namignil že takoj po prvenstveni tekmi z Atleticom, ko je Real dokončno izgubil možnosti za naslov prvaka, hkrati pa je na to opozoril tudi Perez, ko je januarja poskušal na vse načine prepričati Joseja Mourinha, da znova sede na klop galaktikov

Toda Perezu ni uspelo, Portugalec se je bojda že vse dogovoril z Manchester Unitedom, tako da predsedniku Reala ni preostalo drugega, kot da si poišče novo tarčo. Veliko se je govorilo o tem, da bi lahko trener Reala postal strateg Tottenhama Maurizio Pochettino, vendar zdaj so španski mediji izbrskali novo ime.

Reuters

Baje je Perez našel novo tarčo, in sicer naj bi priložnost ponudil 52-letnemu Basku Ernestu Valverdeju, ki trenutno vodi Athletic iz Bilbaa. A to govorico je vseeno treba vzeti z veliko mero rezerve, kajti le redko Madridčani ponudijo službo kakšnemu Basku, še posebej redko pa trenersko palico potisnejo v roke Basku, ki je v svoji karieri dve leti igral za Barcelono. 

Ne glede na to, ali bo Real po koncu sezone prevzel Valverde, Pochettino ali kdo tretji, pa se zdi, da so Zidanovi dnevi na klopi Reala šteti. No, razen če Francoz ne uspe z galaktiki osvojiti lige prvakov. To bi položaj vsekakor popolnoma spremenilo ...