Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
21.02.2016 08:29:59
Deli članek:

Aubameyang: Dedku sem obljubil, da bom igral za Real Madrid

Profimedia

Eden največjih zvezdnikov nemškega prvenstva Pierre-Emerick Aubameyang je razkril, za kateri klub si želi v prihodnje igrati.

Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang se je v dresu Borussie iz Dortmunda izstrelil med največje nogometne zvezdnike. Napadalec se v zadnjih letih nemškega prvenstva redno uvršča med najboljše strelce lige, vse pogosteje pa se njegovo ime omenja v povezavi z nekaterimi največjimi evropskimi klubi.

Borussia ga bo po koncu letošnje sezone le stežka zadržala, vprašanje je le, kateri klub bo zanj ponudil največ milijonov. Ni pa skrivnost, za katerega evropskega velikana si želi igrati sam.


"Da bi gral za Real Madrid," je na vprašanje, kje bi rad igral, uvodoma odgovoril 26-letni Gabonec in nadaljeval: "Leta 2010, predno je umrl moj dedek, ki je živel blizu Madrida, sem mu obljubil, da bom igral za Real."

Pravzaprav je njegova cela družina po mamini strani naklonjena Realu. "Morda bo težko, da se bo ta prestop uresničil, ampak si ga želim. Ko sem bil majhen, sem na videoposnetkih opazoval Huga Sancheza. Včasih gol proslavim s salto nazaj, kar je ubistvu način, na katerega se mu poklonim. Igrati za Real Madrid bi bilo lepo darilo za mojo mamo Margerito."