Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.01.2016 21:38:43
Deli članek:

Kako so v boju za zlato žogo glasovali Katanec, Cesar in Stare?

Lionel Messi je osvojil svojo peto zlato žogo za najboljšega nogometaša leta, Fifa pa je predstavila podrobne rezultate glasovanja. Ponujamo vam vpogled v odločitve slovenskega selektorja, kapetana reprezentance in predstavnika medijev.

Tako kot je to že v navadi, so v izboru za zlato žogo sodelovali selektorji in kapetani vseh reprezentanc pod okriljem Fife, svoje glasove pa so dodali tudi predstavniki medijev. 

Za Slovenijo so glasove podelili selektor Srečko Katanec, kapetan Boštjan Cesar in Andrej Stare, njihovi glasovi pa so se razlikovali. 

Tako je Srečko Katanec v kategoriji za najboljšega nogometaša na prvo mesto postavil zmagovalca Lionela Messija, na drugo Cristiana Ronalda, na tretje pa Zlatana Ibrahimovića. Kapetan izbrane vrste je glasoval nekoliko drugače. Največ točk je namenil Cristianu Ronaldu, na drugo mesto je dal Edena Hazarda, Lionela Messija pa šele na tretje mesto. Andrej Stare je glasoval podobno kot Katanec, na prvo mesto je postavil Lionela Messija, na drugo Cristiana Ronalda, na tretje pa Roberta Lewandowskega

V kategoriji za najboljšega trenerja je slovenski selektor največ točk namenil zmagovalcu Luisu Enriqueju, za njega pa je razvrstil Pepa Guardiolo in Unaija Emeryja. Boštjan Cesar je največ točk pripisal Joseju Mourinhu, sledita Pep Guardiola in Laurent Blanc, Stare se je odločil na prvo mesto postaviti Jorgeja Sampaolija, na drugo Diega Simeoneja in na tretje Pepa Guardiolo.