Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
07.01.2016 16:26:05
Deli članek:

Se bo Fabregas preselil v Italijo?

Reuters

Cesc Fabregas se je poleti 2014 iz Barcelone preselil v Chelsea in v prvi sezoni postal eden najpomembnejših členov zasedbe, ki se je nato veselila naslova angleškega prvaka.

Modri so za španskega reprezentančnega vezista odšteli 33 milijonov evrov, Fabregas pa je z odličnimi igrami nakazal, da so naredili dober posel. V tem letu pa se je nekoliko zalomilo. Chelseajevi rezultati močno zaostajajo za pričakovanji, trener Jose Mourinho je moral svoje mesto prepustiti Guusu Hiddinku, na udaru se je seveda znašlo kar nekaj igralcev, ki so jih navijači še nedolgo nazaj kovali v zvezde. Med njimi je tudi Cesc Fabregas.

Osemindvajsetletni Španec je na devetnajstih prvenstvenih tekmah v tej sezoni vknjižil samo dve podaji. Tudi njemu je v Londonu vedno težje, še posebej slabo se je počutil, ko so mu s tribune žvižgali lastni navijači. Vendar pa bi se to lahko kmalu spremenilo, obstaja možnost, da bo zamenjal okolje.

Iz Italije prihajajo informacije, da se za njegove usluge zanima kar nekaj velikanov evropskega nogometa. Še najbolj naj bi se za Fabregasov podpis ogrela Inter in Juventus, iz obeh klubov naj bi v kratkem na Chelseajev naslov tudi že poslali ponudbo za odkup Špančeve pogodbe.

Ocenjuje se, da bi bilo za to dovolj okoli 25 milijonov evrov, ampak Inter in Juventus še zdaleč nista edina, ki bi v svojih vrstah rada videla Fabregasa. Med interesenti so namreč tudi Manchester City, Bayern in PSG. Klubi, ki si prav tako lahko brez težav privoščijo plačilo zgoraj omenjene vsote.