Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.12.2015 08:08:33
Deli članek:

Balažic po dveh mesecih dobil novega

Profimedia

Ljubinko Drulović se je po le dveh mesecih na položaju sporazumno razšel z vodstvom in poslovil z mesta glavnega trenerja srbskega nogometnega prvoligaša iz Beograda Partizana.

Namesto Ljubinka Drulovića se bo na vroči stolček usedel Ivan Tomić, nekdanji kapetan in športni direktor črno-belih. Tomić je pred tem opravljal funkcijo trenerja Teleoptika.

Kot poročajo srbski mediji, je 39-letni Tomić s Partizanom sklenil dvoletno sodelovanje. Ekipo bo prevzel v drugem delu sezone, v katero bo Partizan vstopil kot četrtouvrščeno moštvo srbskega prvenstva s kar 26 točkami zaostanka za mestnimi tekmeci in vodilnim moštvom srbske lige Crveno zvezdo.

ĆURKOVIĆ DO SKUPŠČINE
Sloviti vratar in nekdanji predsednik kluba Ivan Ćurković bo sicer, kot so sklenili na ponedeljkovi seji upravnega odbora kluba, postal začasni predsednik kluba do izredne skupščine, na kateri bodo izvolili novo vodstvo. Dosedanje vodstvo na čelu s predsednikom Zoranom Popovićem je odstopilo po porazu z Augsburgom in izpadu iz evropske lige.

Zdaj že nekdanji trener Drulović je bil dobro znan tudi slovenskim ljubiteljem nogometa kot trener ptujske Drave, na klopi katere je bil v sezoni 2008/09, ter kot nekdanji soigralec zdajšnjega športnega direktorja slovenskih državnih prvakov iz Maribora Zlatka Zahovića pri portugalskih Portu in Benfici.

Novi trener črno-belih Tomić je sicer po Zoranu Milinkoviću, Marku Nikoliću in Druloviću že četrti trener, ki je bil nastavljen v letošnjem letu.