Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
db
db
15.12.2015 15:22:57
Deli članek:

Barca prvi favorit stavnic, blizu le Bayern

Večina največjih evropskih stavnih hiš je po žrebu osmine finala lige prvakov malce prilagodila kvote, a favoriti ostajajo isti.

V ponedeljek smo dobili pare osmine finala lige prvakov. Vsi udeleženci so bili znani že nekaj dni pred tem in stavnice so hitro ponudile kvote za stave na končnega zmagovalca.

Britanska hiša Betfair je pred žrebom izločilnih bojev kot glavna favorita pričakovano postavila Barcelono in Bayern. Za končno zmago obeh ekip bi za vsak vložen evro dobili 3,5 evra. Po žrebu, ki je aktualne prvake iz Katalonije združil z Arsenalom, Bavarce pa z lanskim finalistom Juventusom, se je količnik za Bayern rahlo spremenil, zaradi zahtevnosti tekmeca sedaj znaša 3,75.

Naslednji je Real Madrid, pri katerem bi za vsak evro ob končni zmagi dobili 6,5 evra. Sledita Manchester City in Atletico Madrid, oba s količnikom 11. Sprva je imel omenjeno kvoto tudi Paris Saint-Germain, po žrebu, ki je Francozom prinesel Chelsea, pa se je povišala. Moštvo Jana Oblaka sprva ni bilo med prvimi petimi favoriti, po žrebu (PSV Eindhoven), pa se mu je količnik s 13 znižal na omenjenih 11.

ŠPANCI DALEČ SPREDAJ
Moč je staviti tudi na državo, iz katere bo prišel zmagovalec. Tu premočno vodi Španija (1,9), sledijo Nemčija (3,5), Anglija (6,0), Francija (11,0) in Italija (21,0). Na zmagovalca iz kakšne druge države bi za vsak vložen evro dobili 26 evrov.