Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
07.12.2015 08:13:46
Deli članek:

Prvi po 27 sekundah, za drugega pločevinke piva v glavo (video)

Reuters

Znan je prvak severnoameriške lige MLS, finalna tekma pa je bila še kako razburljiva.

V Združenih državah Amerike so dobili novega nogometnega prvaka, od leta 2015 se kot najboljši poslavljajo igralci kluba Portland Timbers. Slednji je sploh prvič osvojil ligo MLS, to mu je uspelo v Columbusu, kjer je pred 21.747 gledalci z 2:1 premagal tamkajšnji Crew. Obračun med kluboma, ki sta bila že med rednim delom sezone med najboljšimi, je postregel predvsem z eksplozivnim začetkom, gledalci so namreč vse tri zadetke videli do osemnajste minute.

Prvi gol je padel že po vsega 27 sekundah, tako hitrega zadetka zgodovina finala lige MLS ne beleži. Čeprav ga je zabil argentinski vezist Diego Valeri, pa je dejstvo, da gre predvsem na dušo vratarja nasprotne ekipe. Steve Clark se je v svojem kazenskem prostoru preveč poigraval z žogo, izgubil je nadzor nad njo, kar je izkoristil Valeri in jo potisnil v gol v trenutku, ko jo je vratar v paniki želel izbiti na varno.

Toda to je bil šele začetek razburljivosti. Vsega šest minut kasneje so se nogometaši iz Portlanda spet veselili, drugi zadetek je bil kontroverzen kot le kaj. Zdelo se je namreč, da bi moral stranski sodnik akcijo prekiniti zaradi avta, da je šla žoga z igrišča, so bili prepričani tudi številni nogometaši Columbusa, ki so prenehali igrati. To so izkoristili Darlington Nagbe, Lucas Melano in strelec Rodney Wallace, ki so povišali vodstvo Portlanda na 2:0. Domači navijači so bili tedaj že precej razdraženi in so slavje portlandskih nogometašev prekinili kar tako, da so jih začeli obmetavati s pločevinkami piva!

Kai Kamara, prvi strelec lige v tej sezoni, je nato v 18. minuti sicer znižal zaostanek, toda dejansko je bil to edini strel, ki ga je Portlanda v celotni tekmi sprožil v okvir tekmečevega gola! Na drugi strani bi se lahko Portlanda veselil še vsaj nekaj zadetkov, med drugim je kapetan Columbusa Michael Parkhurst žogo z golove črte izbil z ramo.