Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
20.11.2015 16:43:39
Deli članek:

Perez: Če pride Agüero, Ronaldo lahko odide

Profimedia
Florentino Perez in Cristiano Ronaldo

Predsednik madridskega Reala Florentino Perez se je po pisanju španskega športnega dnevnika As potrdil pripravljen odreči prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, vendar le v primeru, če mu bo uspelo iz Manchestra Cityja pripeljati Argentinca Sergia Agüera.

Prihodnost Portugalca na Santiagu Bernabeu je že dlje časa pod velikim vprašajem. Ne gre le za to, da ne najde skupnega jezika s trenerjem Rafo Benitezem, o čigar nesposobnosti je oni dan potožil tudi predsedniku Perezu. "Z njim pač ne bomo nič osvojili," je obupano dejal.

Na drugi strani je odhod Ronalda vsakodnevna tema. Najprej se je omenjal povratek na Old Trafford, kjer je 30-letni zvezdnik tlakoval svojo pot k zvezdam, nikoli ni zanikal možnosti, da bi spet sodeloval s Josejem Mourinhem, v zadnjem času pa je še najbližje odhodu v Pariz. Bogati PSG je poleti že stegoval svoje lovke, ponujal nesramnih 150 milijonov. Ronaldo je pred časom javno izjavil, da ne bi imel nič proti, če bi sodeloval s trenerjem Parižanov Laurentom Blancom.

Morda je zdaj res prišel čas za spremembo in tega ne zanikajo in se dobro zavedajo tudi v vodstvu madriskega kluba. Perez je Agüera skušal zvabiti v svoj objem že takrat, ko je bil ta član mestnega rivala Atletika. V morebitni posel med Realom in Cityjem bi bil lahko vključen še Isco, ki je s trenerjem Cityja Manuelom Pelegrinijem že uspešno sodeloval v Malagi.

Agüero je v dresu sinjemodrih na 175 tekmah dosegel 115 zadetkov. Po zadnjih informacijah bo po poškodbi spet zaigral prav jutri, na derbiju angleškega prvenstva z Liverpoolom. Petnajst minut pred tem bo Ronaldo ena glavnih osebnosti el clasica. Tokrat še v dosedanjih dresih ... Koliko časa še?