Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.11.2015 12:13:01
Deli članek:

Navijaško nasilje v Atenah: Skoraj bi jih žive zažgali

Reuters

V Atenah je policija v bojni pripravljenosti, toda do prvih navijaških izgredov pred tekmo z Olympiakosom in Dinamom je že prišlo.

Jutri se bosta v ligi prvakov udarila grški velikan Olympiakos in zagrebški Dinamo, v Atenah pa ima policija že ogromno dela z razgretimi huliganskimi glavami. Kot poročajo tamkajšnji mediji, je bilo v noči iz ponedeljka na torek že pošteno vroče, tudi po zaslugi nemalo navijačev srbskega prvoligaša Crvene zvezde, ki so se odločili, da bodo skupaj s pristaši Olympiakosa "pozdravili" obiskovalce iz Hrvaške.

"Skoraj bi jih žive zažgali!" piše grška spletna stran Sportdog.gr, ki poroča, da je ponoči okoli 30 oseb napadli taksi, v katerem so bili štirje člani razvpite zagrebške skupine Bad Blue Boys. Na avtu so razbili vetrobranska stekla in v notranjost vrgli nekaj prižganih bakel, toda Hrvati so bili dovolj prisebni in so še pravočasno pobegnili na varno.

Grški mediji hkrati poročajo, da je policija že aretirala 41 navijačev Crvene zvezde, a kaj, ko je teh v Atene menda prišlo kar okoli 300. Da bi bilo vse skupaj še nekoliko bolj napeto, naj bi se v grško navijaško vojno vmešali tudi pristaši Panathinaikosa, velikega rivala Olympiakosa. Ti so pričakovano napovedale zavezništvo z Zagrebčani, s katerimi so proti Olympiakosu navijali že na obračunu, ki je bil nedolgo tega odigran v hrvaški prestolnici. Kakorkoli, v Atenah bo zagotovo še vroče, zato je policija že od včerajšnjih ur v polni bojni pripravljenosti.

vszi