Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
19.10.2015 18:12:13
Deli članek:

Mihajlović trepeta pred tvorcem Juventusovih uspehov?

Reuters
Siniša Mihajlović

Italijanski mediji že namigujejo, kdo bi lahko zamenjal Sinišo Mihajlovića na klopi velikana Milana.

Če se rezultati Milana ne bodo kaj prida izboljšali, bo Siniša Mihajlović kmalu primoran zapustiti vročo klub padlega velikana s San Sira. Čeprav je nekdanji idol navijačev mestnega tekmeca Interja svojo novo pustolovščino začel sila optimističen in hkrati prepričan, da mu bo šlo precej bolje od rok kot njegovemu predhodniku Filippo Inzaghiju, pa ga lahko zdaj že boli glava.

Rossoneri po osmih odigranih krogih zasedajo le 13. mesto na lestvici serie A, zato ne presenečajo vse glasnejše govorice, da Silvia Berlusconija že srbijo prsti. Vplivni prvi mož kluba naj bi se vse bolj spogledoval z menjavo na klopi, šušlja se, da je eden od strokovnjakov, s katerimi se spogleduje, tudi kultni Marcello Lippi.

Že 67-letnega strokovnjaka bržčas ni treba podrobno predstavljati, sodi med najuspešnejše trenerje vseh časov. Z Juventusom je bil petkrat državni prvak, osvojil je tako ligo prvakov kot tudi pokal Uefa, bil je tudi svetovni klubski prvak. Uspeh je še nadgradil leta 2006, ko je kot selektor Italije slednjo popeljal do zmagoslavja na svetovnem prvenstvu v Nemčiji. Tvorec velikih uspehov Juventusa je nazadnje služboval na Kitajskem pri klubu Guangzhou Evergrande, trenutno pa je na borzi dela. Zdi se torej, da ovir za prevzem Milana ni, toda ...

Profimedia

"Govorice o tem, da naj bi skupaj s Fabiem Cannavarom prevzela strokovni štab Milana, niso nič novega, večkrat sem že odgovoril na njih. Moram priznati, da je bilo v preteklosti veliko stikov z rossoneri, toda v tem trenutku ne čutim pretirane želje, da bi prevzel Milan. Želim nekaj drugega, morda bi prevzel kakšno državno reprezentanco, toda to je tudi vse, kar lahko povem," je namigovanja zavrnil Lippi, ki je v preteklosti poleg Juventusa vodil tudi Inter. Če bi torej prevzel še Milan, bi postal eden redkih, ki so v svojih trenerskih karierah vodili vse tri velikane italijanskega nogometa.