Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.10.2015 19:01:55
Deli članek:

Šuker napadel novinarja Indexa (video)

Grega Wernig

Na Hrvaškem je znova obilico prahu dvignilo nasilno ravnanje vodilnih mož hrvaške nogometne zveze (HNS).

Tokrat se je kar sam predsednik zveze Davor Šuker 'spravil' nad novinarje Indexa. Z rok je enemu zbil telefon, na kar je s pomočjo varnostnikov preprečil vstop na tiskovno konferenco vsem novinarjem tega hrvaškega medija, in sicer Dariju Dalmaciji, Deu Redžiću in Zvonku Alaču.

Najprej je dežurni varnostnik ustavil novinarje pred vhodom v sobane, kjer naj bi potekala tiskovna konferenca, nato pa se je s hrbta prikazal še Davor Šuker. V trenutku, ko sta Alač in Dalmacija s telefoni in diktafoni snemala celotno dogajanje, je Šuker Alaču iz rok zbil telefon in nadaljeval proti dvorani.

Novinar je hotel mobilnik seveda nazaj, a se Šuker ni odzval. Telefon je v roke dobil šele nekaj minut kasneje. Na pripetljaj se je odzvala tudi HNS, ki je vse skupaj zanikala. To ni bil prvi incident med novinarji in Šukerjem, ki jim je že nekajkrat prepovedal snemanje iz prvih vrst na tiskovnih konferencah, a se Indexovi novinarji niso zmenili za besede predsednika zveze. Vsekakor bo v novi aferi sledilo marsikaj še v naslednjih dneh, medtem ko so novinarji Indexa ostali brez informacij s tiskovne konference.