Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.09.2015 20:28:44
Deli članek:

Mladi Domžalčani do zgodovinske zmage

Lado Vavpetič

Edini slovenski predstavnik v ligi prvakov, resda za mlade, ampak vseeno, je evropsko pot začel z zmago.

Selekcija do 19 let domžalskega prvoligaša je v Beogradu dosegla zgodovinsko zmago v ligi prvakov za mlade. Na stadionu Kralja Petra I. so varovanci Darka Birjukova v razburljivi tekmi domači Rad premagali z 1:0.

Prva evropska preizkušnja domžalskih mladincev se je začela naravnost katastrofalno. Domači so že v prvi akciji presenetili domžalsko obrambo in po dolgi podaji je moral posredovati Anže Malnar, ki je po mnenju stranskega sodnikov žogo z roko odbil zunaj svojega kazenskega prostora. Bolgarski sodnik je domžalskemu čuvaju mreže pokazal rdeči karton in rumeni so nadaljevali z igralcem manj: "Prvič nastopamo v ligi prvakov in že v prvi minuti smo prejeli rdeči karton. Vse to je bila nova izkušnja za nas, ampak odziv fantov je bil fenomenalen. Pokazali smo veliko borbenosti, taktične discipline in predvsem poguma," je nenavaden začetek tekme opisal trener Darko Birjukov, ki je moral žrtvovati Žana Piskarja in v igro poslati vratarja Jakoba Ambrožiča: "Vse skupaj se je zgodilo tako hitro, da niti nisem razmišljal o tem, kako se bo izkazal Ambrožič. Osredotočen sem bil na igralce v polju in njihov odziv na hiter rdeči karton."

Lado Vavpetič

Domžalčani so se na igro z igralcem manj hitro privadili, v 38. minuti pa izpeljali izjemno akcijo, ki jo je uspešno zaključil Gaber Petric. To je bil tudi končni izid obračuna, ki so ga domači igralci končali z igralcem manj na zelenici. V drugem polčasu sta bila namreč izključena še dva igralca Rada.

Domžalčani so si z minimalno zmago pripravili lepo izhodišče pred povratno tekmo, ki bo v torek, 20. oktobra, ob 16.00 na domžalskem stadionu. "Fante opozarjam, da je za nami šele prva tekma. Razumem, da so se zmage močno razveselili in to jim ne gre zameriti. Zavedati pa se morajo, da nas čaka še povratna tekma in veliko stvari moramo še popraviti. Čim prej se moramo vrniti domov in ostati na realnih tleh. Čaka nas še peklenskih 90 minut v Domžalah. Naredili smo šele prvi korak in daleč smo še od napredovanja. Prepričan sem, da bodo fantje tudi na povratni tekmi dali vse od sebe in to je najbolj pomembno," evforijo umirja trener Birjukov.

Lado Vavpetič