Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
28.09.2015 11:46:12
Deli članek:

Na rasistične opazke se je (spet) odzval s poljubčki

Reuters

Derbi ruskega prvenstva med moskovskim Spartakom in Zenitom se je končal brez zmagovalca, v spominu pa bo prav gotovo ostal izjemen prosti strel, s katerim je Hulk skoraj "razparal" domačo mrežo.

Brazilec je igrišče zapustil v drugi minuti sodniškega dodatka, ko ga je trener Andre Villas Boas zamenjal z Domenicom Criscitom. Ko je odhajal proti slačilnici se je obrnil proti tribuni in gledalcem pošiljal poljubčke, po srečanju pa je pozornost usmeril na tiste bolj neprijetne stvari, ki še vedno pestijo današnji nogomet.


Ni se zgodilo prvič, da je bil deležen rasističnega obnašanja domačih navijačev, in vnovič se je odzval na enak način kot v preteklosti. "Ne bom se odzival na provokacije. O tem sem že govoril. Zato vsem pošiljam poljubčke in jim odgovarjam s predstavami na igrišču. Ni vredno govoriti o teh stvareh," je povedal 29-letni Brazilec. Kot zanimivost lahko omenimo, da se je oglasil tudi predsednik disciplinskega odbora pri ruski nogometni zvezi, ki je razložil, da rasistični incidenti niso bili omenjeni v poročilu, ki ga je po srečanju oddal delegat.

Hulk je v Rusijo prišel pred tremi leti iz Porta (Zenit je zanj odštel 55 milijonov evrov), že pred nekaj meseci pa je poudaril, da je rasizem prisoten na skoraj vsaki tekmi v državi. Zato se boji, da bi tovrstno obnašanje lahko zaznamovalo tudi svetovno prvenstvo, ki ga bo Rusija gostila čez tri leta. Že v lanski sezoni je bil Brazilec tarča navijačev moskovskih klubov Spartaka in Torpeda, zmerjal naj bi ga tudi sodnik Aleksej Matjunin, a je slednjega domača zveza - zaradi premalo dokazov - oprostila vseh obtožb.

Po predhodnih incidentih je trener Villas Boas preprosto rekel, da gre za dejansko sliko ruskega prvenstva.