Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
eč
25.09.2015 08:46:09
Deli članek:

Rodgers trepeta pred brezposelnim strokovnjakom iz Nemčije

Profimedia

Trenerju Liverpoola Brendanu Rodgersu so šteti dnevi, poročajo mediji v Veliki Britaniji.

Kot vse kaže, bodo pri angleškem nogometnem velikanu Liverpoolu kmalu zamenjali trenerja. Brendan Rodgers sedi na sila tresočem se stolčku, za to so kakopak krivi predvsem slabi rezultati rdečih. Klub z Anfielda je po šestih krogih premier lige šele na 13. mestu, za zdaj ima vsega dve zmagi. Hkrati se je sredi tedna v pokalu namučil s Carlisle Unitedom, četrtoligaša je porazil šele po enajstmetrovkah.

Zato ne preseneča, da se mediji že sprašujejo, kdo bo strokovnjaka iz Severne Irske zamenjal na klopi trofejnega kluba. In zdi se, da je glavni favorit za službo, ki je zdaj še v Rodgersovi lasti, Jürgen Klopp. Slednji je nazadnje vodil Borussio iz Dortmunda, a jo je maja zapustil. Poleti se je glasno govorilo, da bo prevzel Manchester City, toda tam so ostali zvesti Manuelu Pellegriniju. A zdaj bi Klopp vseeno lahko prišel v Anglijo. In tudi sam je priznal, da bo kmalu konec njegovega brezdelja, že pred časom je izjavil tudi to, da bi bila Anglija logičen korak naprej v njegovi trenerski karieri.

Poleg Kloppa naj bi bil sicer kandidat za prevzem Liverpoola tudi Carlo Ancelotti, ki je nazadnje vodil Real iz Madrida. Toda Italijan je pred meseci odšel na operacijo hrbta in naj bi se bolj kot k ekspresni vrnitvi nagibal k daljšemu počitku. Že poleti ga je želel njegov nekdanji klub Milan, a ga je zavrnil prav zaradi operativnega posega.