Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
20.04.2015 20:14:35
Deli članek:

Valižan zabil na spektakularen način (video)

vszi

Valižansko nogometno prvenstvo večini ljubiteljev najbolj pomembne postranske stvari na svetu predstavlja veliko neznanko.

Najboljša kluba iz te države sta sicer Swansea in Cardiff, prvi nastopa v angleški premier ligi, drugi pa v drugem kakovostnem razredu angleškega nogometa.

Kar zadeva domačo premier ligo, pa v njej tekmuje 12 moštev. Ta trenutno igrajo končnico in so razdeljena na dva dela. Zgornja polovica lestvice se bori za naslov prvaka, medtem ko je spodnja obsojena na boj za zagotovitev prvoligaške vozovnice tudi za prihodnjo sezono.

Konec tedna je spodnja šesterica odigrala tekme predzadnjega kroga. V njem sta se pomerila tudi zadnjeuvrščeni Prestatyn Town in Bangor City. S 3:1 so bili boljši favorizirani gostje, ki so tako tudi dokončno potrdili prvoligaški status za prihodnjo sezono. Čeprav se domačini selijo v nižji rang tekmovanja, pa so na tej tekmi kljub porazu vendarle imeli vsaj en razlog za veselje.

To je bil njihov edini zadetek, ki ga je v 83. minuti dosegel Lee Beattie. S približno osemnajstih metrov je žogo na spektakularen način neubranljivo zabil v tekmečevo mrežo. Zadetek, ki se ga ne bi sramovali niti svetovno znani mojstri igre z okroglim usnjem. Prav gotovo si ga bodo mnogi še večkrat ogledali v posnetku, saj je šlo res za pravo mojstrovino, ki nikogar ne more pustiti ravnodušnega.