Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.04.2015 13:43:42
Deli članek:

Uradno: Kampl čaka novega

Reuters

Zgodilo se je, kar se je napovedovalo, Jürgen Klopp se poslavlja od trenerske klopi Borussie iz Dortmunda.

Vodstvo nemškega prvoligaša Borussie iz Dortmunda, kjer igra tudi slovenski nogometaš Kevin Kampl, je potrdilo, da Jürgen Klopp od poletja dalje ne bo več trener članske ekipe. Poslovil se bo po dolgih sedmih letih.


"Moja odločitev je povsem pravilna. Ekipa si zasluži trenerja, ki jo bo vodil 100-odstotno prepričan strokovnjak. Nisem utrujen, toda tudi ne pogovarjam se z drugimi klubi. To ne pomeni, da načrtujem leto brez dela. Tako sem se odločil, da bo Borussia lahko v miru naredila načrt, kako naprej," je odločitev pojasnil Klopp. 

Reuters

Za 47-letnika je bil BVB šele drugi klub v trenerski karieri. Slednjo je začel pri Mainzu, kjer je preživel tudi dvanajst let kot nogometaš. Z Borussio je bil dvakrat nemški prvak, osvojil je tudi nemški pokal in bil leta 2013 finalist lige prvakov, toda na tekmi v Londonu je moral priznati premoč münchenskemu Bayernu.

Za zdaj ostaja skrivnost, kdo bo zamenjal Kloppa, ki je imel pogodbo podpisano do leta 2018. Toda nemški mediji glasno namigujejo, da je glavni favorit za bodoče prosto delovno mesto Thomas Tuchel, ki je kot Klopp nekoč vodil tudi Mainz. Govori se, da naj bi 41-letnik prejel štiriletno pogodbo, ki naj bi mu navrgla 20 milijonov evrov.

Reuters

Kar zadeva Kloppa, bo že poleti bržčas dobil novega delodajalca. Zanj naj bi vladalo veliko zanimanje, govori se predvsem, da ga snubi kar nekaj klubov iz Anglije. Otoške stavnice so ga že postavile na prvo mesto med kandidati za novega trenerja Manchester Cityja, če bodo pri slednjem jasno odpustili Manuela Pellegrinija, kar pa se glede na zadnje rezultate zdi zelo verjeten scenarij.

Športni direktor Borussie Michael Zorc se je Kloppu že zahvalil za plodnih sedem let sodelovanja. "Skupaj s tabo smo pisali nogometno zgodovino. Klubu si dal veliko energije in optimizma."