Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
08.04.2015 23:29:21
Deli članek:

V Borussii se obetajo velike spremembe

vszi

Tako pravi športni direktor črno-rumenih Michael Zorc. Vendar pa nekdanji nogometaš zatrjuje, da Jürgen Klopp ostaja na klopi dortmundskega kluba, za katerim je precej slaba sezona.

Borussia je trenutno na desetem mestu prvenstvene lestvice, do katerega je prišla z nekoliko boljšimi predstavami v spomladanskem delu sezone. Za vodilnim Bayernom zaostaja kar 34 točk, zato je njen cilj priti vsaj do šestega mesta, ki prinaša vozovnico za ligo Europa. Od tega pa jo loči le šest točk. Dortmundčani si sicer lahko Evropo priigrajo še prek pokalnega tekmovanja, v katerem so se uvrstili v polfinale.

Če v naslednji sezoni ne bodo igrali na mednarodni sceni, pa Zorc obljublja, da bo skrčil igralski kader. "Res je, da bomo po koncu sezone preučili našo situacijo, prav tako pa tudi vsakega igralca posebej. Če ne bomo igrali v Evropi, bo igralski kader gotovo prevelik, tako da ga bo treba primerno skrčiti," je povedal Zorc, in nadaljeval: "Kakovost zagotovo imamo, kar se vidi v drugi polovici sezone. Ampak dejstvo, da je igralec kakovosten, enostavno ni dovolj, to kakovost mora namreč dokazovati iz tedna v teden."

Nikola Miljković
Že nekaj časa krožijo govorice, da je pred izhodnimi vrati kluba Ciro Immobile, a Zorc tega še zdaleč ni potrdil. Nikakor, Italijanu je celo stopil v bran. "Prezgodaj je za oceno. Igralcev ne moremo ocenjevati že po nekaj mesecih, za to je potrebno daljše časovno obdobje. Tudi Ilkay Gündogan in Robert Lewandowski sta na začetku sedela na tribuni. Odločno sem proti temu, da krivce za slabo sezono iščemo v novincih," se je kar nekoliko razburil Zorc, ki je za konec dejal, da bo trenersko mesto še naprej v rokah karizmatičnega Jürgena Kloppa. "Je zelo ambiciozen, energičen in odločen, da popravi dozdajšnji klavrn vtis, zato bo še enkrat napadel. Cilj za to sezono je uvrstitev v ligo Europa, saj želimo vsako leto igrati na mednarodni sceni."

Reuters