Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
23.03.2015 20:39:11
Deli članek:

Za Neuerja je najbolj nevaren kar Neuer sam (video)

Reuters

V nedeljo sta se v derbiju 26. kroga nemškega prvenstva pomerila Bayern in Borussia iz Mönchengladbacha.

Čeprav je šlo za dvoboj vodilne in tretjeuvrščene ekipe na bundesligaški lestvici, pa zmaga gostov vseeno predstavlja zelo veliko presenečenje. Da je temu res tako, pove podatek, da je bil to prvi ligaški poraz bavarskega velikana na Allianz Areni po 12. aprilu lani, ko je tam s 3:0 slavila dortmundska Borussia.

Varovanci trenerja Pepa Guardiole so imeli v uvodnih dvajsetih minutah žogo v svoji posesti skoraj 80 odstotkov igralnega časa. Zeleno-črni pa so bili na koncu vseeno boljši z 2:0, pod oba zadetka se je podpisal brazilski napadalec Raffael. Devetindvajsetletnik je svojo bero golov v tekoči sezoni tako povišal na sedem.

Vendar pa nikakor ne moremo mimo dejstva, da je bil za prvi zadetek gostov največji krivec Manuel Neuer. Najboljši vratar lanskega leta, ki z neverjetnimi obrambami, s samozavestjo in svojo pojavo večkrat daje občutek, da je praktično nepremagljiv, je tokrat naredil veliko napako, po kateri je Borussia povedla z 1:0.

Raffael je po pol ure igre s približno petnajstih metrov po tleh streljal proti domačim vratom. Žoga je letela natanko v Neuerja, in ko so vsi mislili, da ne bo imel večjih težav z njo, se mu je ta med rokama skotalila v gol - 0:1.