Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
30.09.2014 16:02:05
Deli članek:

Po obetavnem začetku visok poraz

Miha Vidrih

Mlada ekipa Maribora je v mladinski ligi prvakov doživela še drugi poraz.

Spektakularen večer v Gelsenkirchnu je imel svoj uvod v majhnem nemškem mestecu Oer-Erkenschwick, kjer sta se udarili mladinski moštvi Schalkeja in Maribora. Na koncu so se visoke zmage veselili Nemci, ki so v prejšnji sezoni mladinske lige prvakov prišli vse do polfinala.

Uvodnih petnajst minut ni dalo slutiti, da se varovancem Damjana Gajserja na stadionu Stimberg obeta prava mala rezultatska katastrofa. Vijoličasti mladeniči so v tekmo krenili zelo pogumno, brez strahu pred tekmecem. Dvakrat so zapretili preko včeraj njihovega najnevarnejšega nogometaša, Anela Hajrića, a neuspešno. Po slabšem začetku so se v nadaljevanju prvega polčasa prebudili domačini, ki so v vodstvo prišli v 20. minuti, ko je odlično prosti strel izvedel Maurice Multhaup. Po prvem zadetku se je igra Mariborčanov povsem razgubila, začele so se velike napake v obrambi in Schalke je to znal izkoristiti. Do konca polčasa je njihov najboljši posameznik Multhaup dvakrat odlično prebil desno stran obrambe in podal v kazenski prostor, tam pa se je obakrat najbolje znašel Joseph Boyamba. Tudi v drugem polčasu je bila slika na igrišču enaka, Nemci so napadali, si priigrali kar nekaj priložnosti, preko rezervista Felixa Platteja so zadeli še dvakrat in mlade mariborske upe domov poslali s petardo. Kljub visokem porazu pa v taboru Štajercev niso bili preveč razočarani, zavedajo se namreč, da so novinci v tem tekmovanju in da z igrami v ligi prvakov njihovi perspektivni mladeniči pridobivajo dragocene izkušnje.

SCHALKE - MARIBOR 5:0 (3:0)

Oer-Erkenschwick – Stadion Stimberg. 380 gledalcev. Glavni sodnik: Mikhail Vilkov (Rusija). 
Strelci: 1:0 Multhaup (20), 2:0 Boyamba (26), 3:0 Boyamba (41), 4:0 Platte (69), 5:0 Platte (83)
SCHALKE: Schilder, , Bitter, Kehrer, Malanga, Neubauer, Köhler, Stieber, Multhaup, Čorić (od 61. Bodenröder), Schröter (od 66. Platte), Boyamba (od 80. Darwish). Trener: Norbert Elgert.
MARIBOR: Prineg, Šoštarič, Uskoković, Lipušček (od 58. Grmek), Polanc (od 46. Šoštarič Karić), Rober, Lorbek, Štor, Kramarič, Taneski (od 68. Florjanc), Hajrić. Trener: Damjan Gajser.
Rumeni kartoni: Darwich (92); Lorbek (25), Rober (35), Lipušček (55)
Rdeči kartoni: -
Drago Wernig - TAKA