Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
22.09.2014 11:41:13
Deli članek:

Mourinho ne verjame v ljubezenske zgodbe

Reuters

Chelsea je bil v 5. krogu angleškega prvenstva blizu zmage in povečanja vodstva pred najbližjimi zasledovalci, njihova srca pa je strl še do nedavnega ena največjih legend kluba, Frank Lampard.

Ko je član ekipe New York City, ki kot posojen igralec igra za Manchester City, v 85. minuti zatresel mrežo Londončanov, je bilo med njim in mnogimi navijači Londončanov konec ljubezni. Nogometaš, ki so ga dolgo časa častili kot boga in ki je za Chelsea odigral kar 648 tekem, je zdaj poskrbel za to, da tri točke niso ostale v rokah trenutno vodilne ekipe angleškega prvenstva.

"Frank Lampard je igralec Manchester Cityja. Ko se je odločil, da bo prestopil v vrste neposrednega tekmeca, takrat se je ljubezenska zgodba tudi končala," je povedal Jose Mourinho in dodal: "Ne verjamem v zgodbe o čustvih in srcu, mogoče nogomet dojemam preveč pragmatično. Profesionalno je opravil svoje delo. Ko igralec prestopi v vrste tekmecev, tja ne gre na počitnice, temveč, da bi ta svoj nekdanji klub premagal."

Tudi Frank Lampard je bil po koncu tekme podobnega mnenja: "Prišel sem, da bi opravil svoje delo, bil je poseben in hkrati čuden dan. Na koncu dneva sem bil ujet v sredini. Kaj je bila danes zame zmagovalno? Neodločen izid in dejstvo, da je prvenstvo še naprej izenačeno. Hkrati pa ne bom pozabil sprejema navijača obeh ekip."