Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
03.08.2014 17:04:43
Deli članek:

V Stožicah jih sploh ni bilo

Grega Wernig

Mariborčani so že na Cipru, nekaj misli je pred tekmo z Maccabijem podal bočni nogometaš Mitja Viler.

Mariborčani so odpotovali na Ciper, kjer jih v torek čaka povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Na prvem obračunu so Maccabi premagali z golom v 94. minuti, kar je seveda še okrepilo samozavest Štajercev. Tem zaradi vojnih razmer na Bližnjem vzhodu ni bilo potrebno odpotovati v Izrael, igrali bodo v Larkani. Tam bo zagotovo precej manj vroče, kot bi bilo, če bi Maccabi tekmo gostil na domačih tleh. In to bo, poleg zadetka prednosti, zagotovo še dodaten plus za prvaka Slovenije.

V Larnaki torej na tribunah ne bo vroče, a vseeno se bodo nogometaši obeh ekip še kako potili. Sredozemsko sonce pač močno pripeka v teh poletih mesecih. "Že nekaj dni smo v filmu povratnega dvoboja, tako doslej ni bilo še nikoli. Vsekakor tudi zato, ker ob koncu tedna nismo imeli ligaške obveznosti. Jasno je, da se moramo čim bolje pripraviti, z razmerami se ne smemo obremenjevati. Lani smo jih spoznali, tudi med pripravami smo nekajkrat igrali v hudi vročini. Verjamem, da glede tega ne bo problema," pravi bočni nogometaš Maribora Mitja Viler.

Vijoličasti se lahko pohvalijo, da je v tej sezoni njihova obramba na evropskih tekmah zelo čvrsta, doslej ni klonila še niti enkrat. "Uf, naj tako ostane še naprej. Če nam bo uspelo, je dober rezultat zagotovljen, hkrati verjamem, da ga bomo tudi zabili. Maccabi v obrambi pušča precej prostora, prišli bomo v priložnosti, povrhu imamo še veliko rezerv. Napadalci na mednarodnem prizorišču v tej sezoni še niso dosegli gola. Ko se jim bo odprlo, bomo še boljši," je dejal Primorec in za konec dodal še misel o tribunah, ki bodo, kot rečeno, bržčas sila prazne: "Tisti, ki bodo tekmo gledali po televiziji, bodo najbrž slišali le navodila trenerja. Toda to za nas vendarle ne bo prvič, v Stožicah smo že igrali brez gledalcev. A tudi to je nogomet, ponuja veliko različnih situacij, okoliščin, na igrišču pa bo kot vedno: enajst proti enajstim. Če lahko zaradi takšne kulise pade motivacija? Glede na to, kako pomembna je tekma, nikakor ne bi smela, bo pa dejansko malce čudno, ker se bo slišal vsak krik. Ampak smo profesionalci, tudi to moramo sprejeti, zunanji vplivi nas ne smejo motiti."