Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 06.10.2020 20:41:23

Na Nizozemskem nastaja muzikal, posvečen nogometni legendi Johanu Cruyffu

Profimedia
Konec prihodnjega leta bo na Nizozemskem luč sveta ugledal muzikal, glasbena predstava s komičnimi elementi o življenju legendarnega nizozemskega nogometaša Johana Cruyffa. S tem mjuziklom se bodo poklonili enemu največjih igralcev na svetu v zgodovini igre okroglega usnja, ki je umrl leta 2016.

Muzikal z naslovom "14 de musical", kar je bila številka, ki je bila izpisana na hrbtni strani dresa, ki ga je nosil Cruyff, bo svojo premierno uprizoritev doživel 25. septembra 2021 na odru gledališča AFAS v Leusdnu, so danes napovedali producenti, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Režiser Tom de Ket je "življenjsko zgodbo legendarnega nogometaša s paradoksalno osebnostjo spremenil v scenarij o ambicijah, ljubezni in prijateljstvu, pa tudi ljubosumju, osamljenosti in izdaji", je v izjavi zapisala produkcijska hiša Out Of Office Productions.

"Predstava je prepletena z glasbenimi zvrstmi, kot so rock, opera in hip-hop, uprizoritev pa bo predstavljala zapleteno kombinacijo digitalnih projekcij in scenskih elementov," so dodali producenti predstave, v kateri bo imela pomembno vlogo tudi nekdanja žena napadalca, Danny.



Cruyff je bil prvi nogometaš, ki je trikrat osvojil prestižno zlato žogo, še vedno velja za enega največjih nogometnih igralcev v zgodovini. Umrl je v starosti 68 let zaradi pljučnega raka. Ob njegovi smrti leta 2016 je za trenutek zastal nogometni svet, slovitemu nogometašu so se poklonile množice ljubiteljev nogometa, med najbolj izpostavljenimi osebnostmi tudi Diego Maradona, Pele in Michel Platini.

"Muzikal štirinajstica je za nas navdihujoča nova dogodivščina," je dejala Carole Thate, nekdanja Cruyffova tiskovna predstavnica, zdaj direktorica fundacije, ki upravlja z zapuščino Johana Cruyffa.

Imena igralca, ki bo v muzikalu igral Cruyffa, še niso razkrili. Zagotovo pa bo v tej glasbeni predstavi moral znati igrati nogomet, a ne bo mu treba peti, kajti "prav vsi vedo, da Johan ni znal peti", režiserja Toma de Keta, navaja nizozemska javna televizija NOS.

Članki iz rubrike