Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 06.05.2019 10:21:14

VSI SO JOKALI! Gluhi slovenski košarkar plesal, TAKOLE pa ga je presenetil ... JOKALI BOSTE tudi vi!

alesfevzer.com
Nekdanji košarkar Olimpije in slovenske reprezentance Miha Zupan še naprej navdušuje v oddaji Zvezde plešejo.

Če je marsikdo dvomil o tem, kako se bo Miha Zupan, gluhi košarkar, znašel na plesnem parketu, so se dvomi razblinili že v prvi oddaji. Nekdanji košarkar Olimpije in slovenske reprezentance je namreč navdušil tako občinstvo kot tudi stroge sodnike, iz tedna v teden pa premaguje meje, premaguje samega sebe in s trdim delo nadoknadi to razliko do plesalcev, ki za razliko od njega slišijo glasbo.

V zadnji oddaji so se plesalci spomnili različnih dogodkov v svoji karieri, ki so jih najbolj zaznamovali. Pri Zupanu je bilo to med drugim leto 2007, ko je z Olimpijo kot prvi gluhi košarkar zaigral v evroligi. Nato pa se je odpravil v Grčijo, čeprav ni znal angleško. "Prvi trener, grški trener v tujini, me je lepo sprejel, on je bil prvi človek, ki se je znal pogovarjati z mano. Rekel mi je: Miha, bog ti je vzel sluh, a dal ti je košarko. Ne boj se, samo igraj, kakor znaš," je povedal Zupan. Nato pa je sledilo prvo presenečenje. njegov trener pri ekipi Trikala 2000 Vangelis Angelous se mu je namreč med treningom oglasil preko video klica in mu zaželel veliko sreče. 

Zupan pri tem ni mogel zadrževati solza, trener se mu je zahvalil, da ga je Miha naučil, da so dobro srce, čista duša in velik nasmeh najboljše gorivo za človeka. Zupan je priznal, da je bil prav ta trener tisti, ki mu je pomagal na pravo pot, ko je bil povsem izgubljen in da brez njega ne bi bil tu, kjer je. 

Nato pa je sledilo ultimativno presenečenje, saj je Angelous v nedeljo zjutraj sedel na letalo v Atenah in prišel v Ljubljano, da bi videl svojega nekdanjega varovanca. V studiu nobeno oko ni ostalo suho, sledile so tudi stoječe ovacije, Angelous pa je povedal, da je Miha že od nekdaj zelo preprost in delaven fant ter da ga je v življenju ogromno naučil. 

Članki iz rubrike