uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

Sara Carbonero, iker casillas Svet24.si

Potem ko je Casillasa na cedilu pustilo srce, ima ...

dvojčka Petisvet.si

Večno mladi in igrivi - rojeni v znamenju Dvojčka

karel destovnik - kajuh Svet24.si

FOTO: V Šoštanju šokirani: albanski orel na ...

katarina bencek 1 Svet24.si

Katarina Benček izdala knjigo z vročo vsebino: ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

tanja žagar miki šarac Njena.si

Zakaj Tanja Žagar sinčka ne bo izpostavljala ...

ue
ue
1 11.03.2019 07:27:06

POKLON! Ne sliši glasbe, a GLUHI košarkar Miha Zupan si je s PLESOM prislužil OVACIJE! (video)

Grega Wernig
V novi sezoni oddaje Zvezde plešejo se je predstavil tudi dolgoletni košarkar Miha Zupan, ki se je znašel pred prav posebnim izzivom - pleše namreč gluh.

Dolgoletni član Olimpije in tudi član slovenske reprezentance Miha Zupan se je lotil prav posebnega izziva, morda celo najtežjega v svoji karieri. 205 centimetrov visoki košarkar je namreč že od rojstva 98-odstotno gluh, toda to mu ni preprečilo, da ne bi počel tistega, kar ima najraje - igra košarko. V svoji karieri je v Sloveniji največji pečat pustil pri Slovanu in Olimpiji, kjer je tudi začel svojo športno pot, nato pa ga je pot popeljala tudi v tujino. V svoji karieri je postavljal številne mejnike, nikoli ni dovoli, da bi ga dejstvo, da je gluh, oviralo pri igranju. Tako je postal prvi gluhi košarkar, ki je zaigral v sloviti evroligi, razglašen pa je bil tudi za najboljšega gluhega športnika na svetu. 

Zdaj se je Zupan odločil za prav poseben izziv, in sicer za sodelovanje v oddaji Zvezde plešejo, nova sezona se je na POP TV začela v nedeljo zvečer. "Prepričan sem, da bo marsikdo pomislil, kako bo on plesal, če je gluh. Dokazal bom, da lahko," je v oddaji uvodoma povedal Zupan, ki je moči združil z Majo Geršak. Zupan ima na plesnih treningih za pomoč tolmača. "Sem 98 odstotno gluh že od rojstva, zato nosim slušni aparat. Pri komunikaciji si pomagam z branjem z ustnic in slušnim aparatom. Pri glasbi tega ne morem, zato bom zaupal Maji in Bojanu," je še razložil Zupan. 

Mnogi so bili skeptični glede njegovega nastopa, a Miha Zupan je še enkrat dokazal in pokazal, da lahko. Z Majo sta v prvi oddaji zaplesala slowfox na pesem I Can't Take My Eyes Off Of You. In res ni bilo gledalca, bi ju nehal gledati. Zupan je namreč premagal meje in si za svoj ples prislužil najvišjo oceno dneva ter stoječe ovacije. 

Zmagovalni ples Mihe Zupana in Maje Geršak si lahko ogledate TUKAJ. 

Članki iz rubrike