Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
4 06.09.2018 08:52:09

ŠOK IZ HRVAŠKE! Je legendarni komentator Drago Ćosić zares KRIMINALEC!? Preiskujejo ga, ker naj bi ...

Cropix
Na Hrvaškem je prava legenda, tudi v Sloveniji pa ima podoben status.

Legendarni hrvaški komentator Drago Ćosić velja za z naskokom najboljšega komentatorja pri naših južnih sosedih. Ljudje ga obožujejo, zelo pa ga cenijo tudi v Sloveniji. Toda zdaj so se nad komentatorja, ki bo konec septembra dopolnil 61 let, zgrnili črni oblaki. 

Po pisanju hrvaških medijev je namreč hrvaška nacionalna televizija (HRT) pod preiskavo Fife zaradi preprodaje vstopnic za finale svetovnega prvenstva v Rusiji med Hrvaško in Francijo. European Broadcasting Union (EBU), krovnega združenja javnih televizij v Evropi so od Fife dobili vprašanje, zakaj se vstopnice, ki so jim bile dodeljene, prodajajo na črnem trgu (vstopnice so bojda dosegle ceno neverjetnih 20 tisoč evrov). In šlo naj bi vstopnice, ki naj bi jih dobil HRT. Vstopnice sicer na koncu niso bile preprodane, saj je Fifa vse skupaj pravočasno ustavila. 


EBU naj bi se po odgovore obrnil na HRT, kjer pa so bili po pisanju hrvaških medijev šokirani, saj niso vedeli, da je kdorkoli iz njihove hiše poizvedoval za vstopnice in jih na koncu tudi dobil. Preiskava naj bi pokazala, da je v imenu HRT-ja nekdo želel in tudi dobil 40 vstopnic, nekaj mesecev pred spektaklom. Fifa in EBU naj bi izvedela, da sta bila človeka, ki sta vzela vstopnice, Drago Ćosić in mednarodni koordinator Saša Dedić. Hrvaški mediji še poročajo, da naj bi HRT že začel disciplinski postopek proti njima in da jima grozi odpoved delovnega razmerja. Pri HRT-ju tega sicer še niso uradno komentirali, Drago Ćosić pa je bojda dejal, da na to temo ne more reči ničesar. 

Članki iz rubrike