Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tab
tab
14.12.2015 19:54:39
Deli članek:

Jean Todt: Michael Schumacher mi je pomagal osvojiti Bondovo dekle

vszi

Sedemkratni svetovni prvak Michael Schumacher in Jean Todt sta že ogromno let tesna prijatelja. Medtem ko Nemec še vedno počasi okreva po hudi poškodbi glave, je nizkorasli Francoz izdal nekaj podrobnosti njunega prijateljstva.

Nekdanji šef Ferrarija in zdajšnji predsednik svetovne avtomobilistične federacije (FIA) Jean Todt je v intervjuju za 'Večernji list' priznal, da mu brez Schumacherjeve pomoči ne bi uspelo spoznati sedanje partnerke.

Michelle Yeoh je filmska igralka, ki je zaslovela z vlogo v filmski franšizi Jamesa Bonda »Jutri nikoli ne umre«. Todt ima na srečanje s filmsko igralko lepe spomine, zaradi tega pa še vedno rad uporablja stare modele telefonov.

»Ne potrebujem i phonov. Raje komuniciram v živo in ne prek telefona. Za tisto, kar potrebujem mi je dovolj star telefon. Kdaj si celo mislim, da nisem šel v korak s tehnologijo, a za pošiljanje sms-ov je dovolj dober,« je povedal Todt in razkril, kako je potekalo prvo srečanje z Michelle.

»Poznam natančen datum, na katerega sva se spoznala. Bil je 4. junij 2005. Bežno sva se spoznala v Šanghaju. Želel sem jo kontaktirati, zato sem hotel poslati sms. A tega nisem znal storiti. Situacijo sem razložil Michaelu, ki me je naučil pisati sms-je. Uspelo je in od takrat redno pišem sms-je.«

To pa ni bilo vse, v čemer sta sodelovala Todt in Schumacher. Zaigrala sta celo v filmu "Asteriks na olimpijskih igrah". Tudi na to drži Todt v sebi lepe spomine. »V tem filmu sva igrala zato, da bi pomagala obolelim. Producent filma naju je s Schumacherjem nagovarjal, da zaigrava v filmu. Odločila sva se da poskusiva, saj bi lahko bilo zabavno. Kar pa se tiče same igre sva bila porazna. Pojma nisva imela. Pomagala nama je moja žena, ki je bila v tem dobro podkovana,« je dejal Todt.

Seveda pa so bile v ospredju druge stvari: »Najpomembnejša stvar je, da sva videla priložnost, da zberemo nekaj denarja za naš inštitut ICM v Parizu. Če ste si film ogledali ste videli, da so na Michaelovih kolesih znaki ICM-a, na naših oblačilih pa logotip.«