Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
pp
pp
26.10.2015 11:15:46
Deli članek:

Zabodel srbskega košarkarja in skušal pobegniti

vszi

V Beogradu je mladi srbski košarkar imel ogromno sreče, da je preživel, ko ga je z nožem zabodel ameriški državljan, ki je nato skušal pobegniti domov.

Košarkar kluba Beko, Tomo Ćulafić, se je v soboto ponoči šel s prijatelji malo zabavati, druženje pa bi se na koncu skoraj končalo tragično. Družba je na Kalemegdanu srečala skupino ameriških državljanov, med temi pa je eden ven potegnil nož in 19-letnega športnika zabodel v predel pod srcem.

Oče Ćulafića je pojasnil, kako je do dogodka prišlo: ''Ameriška druščina je vprašala, ali vedo, kje lahko kupijo marihuano. Mojemu sinu, ki je športnik, se droge gabijo. Odgovoril jim je, da ne ve in ga tudi ne zanima. Nato pa se je začel prepir, eden izmed Američanov pa je ven potegnil po vsej verjetnosti nož in mojega sina zabodel nekoliko nižje od srca.''

Povzročitelj kaznivega dejanja je skupaj z druščino pobegnil, policija pa ga je aretirala na letališču, ko je skušal zapustiti Srbijo.

Mladi košarkar naj bi bil izven življenjske nevarnosti, medicinsko osebje pa se mora še vedno odločiti, ali bo lahko šel v domačo oskrbo oziroma bo potrebna operacija.