Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
11.09.2015 14:48:43
Deli članek:

Vrhunska atletinja, vrhunska prostitutka

profimedia

Verjetno se ne spomnite Suzy Favor, ki je tekla v finalu na 1500 m na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000. No, Američanka sicer res ni osvajala kolajn, zato pa je po končani športni karieri opravljala najstarejši poklic na svetu.

Suzy se je rodila leta 1968 v Wisconsinu, kjer je tudi trenirala in doštudirala na univerzi Wisconsin-Madison. Ni imela prav lahkega otroštva, kasneje pa jo je še zelo prizadel bratov samomor. Poročila se je že zelo zgodaj, saj je kot dijakinja na kolidžu spoznala Marka Hamiltona in se z njim vezala takoj po maturi.

V devetdesetih je bila med najboljšimi tekačicami na srednje proge v ZDA, saj je osvojila kar devet naslovov NCAA, leta 1989 pa vzela tudi srebro na univeziadi. Štirikrat je bila tudi prvakinja ZDA na 1500 m in trikrat dvoranska prvakinja ZDA na 1500 m. V dresu ZDA je nastopala na treh olimpijskih igrah - 1992 v Barceloni, 1996 v Atlanti in 2000 v Sydneyju, kjer se je prebila v finale (na 1500 m), bila v zadnjem krogu vodilna, potem pa padla in odstopila. Pozneje je Favorjeva povedala, da je v finalu v Sydneyju namerno padla, ker je uvidela, da ne bo osvojila kolajne.

Reuters



Pozneje se je povsem izgubila in leta 2012 je javno priznala, da je prostitutka oziroma luksuzna spremljevalka. Pod imenom Kelly Lundy je delala za agencijo Haley Heston Private Collection. Suzy sicer živi v Malibuju, njem mož pa je nepremičninski agent v Wisconsinu. Imata tri otroke.

MOŽ JE VEDEL
Suzy Favor-Hamilton je kasneje povedala, da je mož vedel, da se ukvarja z luksuzno prostitucijo. Če si jo hotel imeti za spremljevalko, si moral agenciji plačati 550 evrov na uro, večino posla pa je opravila v Las Vegasu. Povedala je tudi, da jo je mož trikrat skušal odvrniti od tega.
Kljub temu, da je uporabljala drugo ime, so Suzyjino dvojno življenje odkrili potem, ko je svojim strankam povedala kdo je v resnici, in se zanašala na nepisano pravilo, da take stvari ostanejo tajne.

Kmalu potem, ko je njena zgodba o dvojne življenju prišla v javnost, se je Suzy pokesala in skušala pojasniti zakaj je to počela. "Moj zakon je bil na razpotju, tako kot moje življenje in v bistvu me je potegnilo v to. Novo identiteta je zame pomenila beg iz življenja v katerem sem se mučila. Res sem živela dvojno življenje. To, da sem šla v prostitucijo je bilo zelo podobno kot bi imela depresijo. Vem, da je bilo noro, ampak takrat sem mislila, da nihče nikoli ne bo izvedel in da ne bo nikogar bolelo," je dejala Suzy, ki se ni hotela postaviti v vlogo žrtve, saj: "Vedela sem kaj sem počela in sem to počela zavestno. Sprejemam vso odgovornost za to." Suzy je še povedala, da je njen mož cel čas vedel za njeno drugo identiteto in da se prostituira v mestih po celi ZDA. "Večkrat me je hotel prepričati naj neham. Seveda me ni podpiral v tem," je še dejala Suzy, ki je po javnem razkritju iskala psihološko pomoč. "Rada bi se vrnila v vlogo dobre žene, matere, hčerke in prijateljice."

Profimedia



PEČENA PO PRVEM ZMENKU
Favorjeva je bila po športnih uspehih zelo priljubljena v ZDA, saj je snemala reklame za Nike, se fotografirala za kultno edicijo Sports Illustrateda  - Swimsuit in bila promotor pri Disneyju. "Ideja, da sem šla med luksuzne spremljevalke je zrasla na moje zelniku, da uresničim skrite fantazije in hotela sem vse skupaj samo preskusiti. Toda, po prvem zmenku sem bila "pečena", saj sem vsak prosti trenutek letela v Vegas. Diskretnost je bila zame zelo pomembna," je dejala Suzy, ki je imela seveda tudi svojo spletno stran, preko katere se je prodajala (po razkritju so jo ukinili), tam pa je komunicirala s strankami in med drugim zapisala, da fanatično skrbi za svoje telo in se ukvarja s smučanjem, kolesarjenjem, tekom... In da se ne brani niti posteljnega združenja s pari, saj ji ima rada tudi lastni spol.

VISOKA CENA
Suzy je imela na spletni strani tudi cenik - ura 600 USD, 1000 dolarjev za dve uri, 4000 USD za 12 ur in 6000 ameriških dolarjev za cel dan. Na njeni spletni strani je bila kopica pohval na njen račun, nekdo od njenih klientov je celo zapisal: "Vredna je vsakega centa. Prej bom bankrotiral, preden se bom nehal sestajati z njo. Upam, da se nihče drug ne bo sestal z njo, ker jo hočem samo zase."

Profimedia



SEKS JE BOLJŠI KOT TEK NA OI
Suzy je bila tudi po razkritju zelo odkrita: "To kar sem počela je bilo boljše kot teči na olimpijskih igrah." Seveda je svojo zgodbo, čisto po ameriško, objavila tudi v knjigi, v kateri ne manjka sočnih stvari. "V bistvu sem prostitucijo spoznala, ko sem možu za 20. obletnico poroke v Vegasu podarila prostitutko, ki je zadovoljila oba. In to je v meni vzbudilo nenavadno željo, saj sem vedela, da sama lahko to počnem še boljše," je še povedala Suzy.