Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
02.09.2015 09:50:31
Deli članek:

Najstnik tumor poimenoval po "osovraženem" igralcu lige NFL

Reuters

Ameriški najstnik se bori z možganskim tumorjem, z njim pa se spoprijema tudi na prav poseben način.

Štirinajstletni Miguel Reyes se od junija lani bori z možganskim tumorjem. Petnajst mesecev je prestajal zdravljenje s kemoterapijo, trenutno prestaja osmi cikel, ob tem hodi na obsevanja in čaka na operacijo.

Najbrž si ne moremo prestavljati, kako težko je to prestati, vendar pa je Miguel našel prav poseben način, kako se še z večjo voljo in odločnostjo bori s svojo zahrbtno boleznijo, zaradi katere je že pred časom izgubil periferni vid.

Ker je velik navijač ekipe ameriškega nogometa iz lige NFL Chicago Bears, je mladenič iz Indiane dobil zanimivo idejo, ki mu je samo še okrepila voljo po boju za življenje. Svoj tumor je poimenoval kar po metalcu ekipe Green Bay Packersov, Aaronu Rodgersu. V ligi NFL namreč velja, da je rivalstvo med Green Bayem in Chicagom eno največjih in zato je mladi Miguel svojega sovražnika poimenoval po zanj najbolj nepriljubljenem igralcu Rodgersu.

vszi

"Pri njegovih starih starših smo imeli zabavo pred eno od operacij. Takrat sem ga šaljivo vprašala, kako bi poimenoval svoj tumor, če bi mu lahko dal ime. Kot iz topa je ustrelil Aaron Rodgers," se spominja Peg Kelly, ki je sicer Miguelova nekdanja učiteljica, s katero je družina Reyes zelo povezana. "Lažje je premagati nekaj česar ne maraš."

"To me je navdahnilo in mi pomaga. On je velik, močan podajalec in pogosto premaguje naše Bearse. Zato ga zdaj hočem premagati sam," je pojasnil Miguel.