Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.07.2015 17:27:07
Deli članek:

Džeka ogoljufali pri nakupu vile za 2,6 milijona

Bosansko-hercegovski nogometni zvezdnik Edin Džeko je v Dubrovniku kupil luksuzno rezidenco, a kljub plačilu kupnine ni njen lastnik in se je znašel v velikih težavah.

Napadalec Manchester Cityja se v teh dneh spogleduje z menjavo klubskega okolja, najprej pa se je odločil za menjavo bivališča na jadranski obali. Že prej je imel v lasti nekaj manjšega in malce skromnejšega, nato pa sta z izvoljenko na mondenem obrobju prav tako mondenega Dubrovnika našla čudovito vilo. 

Bila je naprodaj, sprožila sta vse potrebne postopke za nakup in Džeko je, ko se je vse zdelo urejeno, nakazal kar 2,6 milijona evrov. Jasno, veliki zvezdnik si je nekaj takega brez večjih težav privoščil, kar pa ne pomeni, da mu velikanskih težav ne povzroča zaplet, ki je nastal nato in ki si ga (vsaj po čustveni plati) privošči mnogo težje.

Ko se je Džeko želel vpisati kot novi lastnik prelestnega imetja, je spoznal, da tega ne more storiti. Postal je namreč žrtev klasične prevare prejšnjega lastnika, ki je zaradi neplačevanja kredita na hišo obesil dolg v višini 721.414 evrov. To pa še ni vse, tu je še breme izplačila nekdanjemu nepremičninskemu agentu, ki od prejšnjega lastnika terja dodatni 63 tisočakov.

"Ne morem govoriti o podrobnostih, lahko le povem, da Edin skuša ostati miren in se z zadevo spoprijemati racionalno," je ob tem dejal nogometašev zastopnik, lokalni mediji pa razkrivajo, da je v vlogi nekdanjega lastnika znani prevarant in da bi iz omare utegnil pasti še kakšen okostnjak.