zoopark-rožman Svet24.si

FOTO: Živalski vrt Rožman zaradi inšpekcije ...

angelček Svet24.si

To lahko pomeni, da ste zemeljski angel

dars Necenzurirano

Ne Dars, Kolektor bo odločil, za koliko milijonov...

cvikl legan xx Reporter.si

Milan Cvikl o obtožbah Jerce Legan: Prešla je ...

terzi Ekipa24.si

Tragično! Kamera posnela grozljivo nesrečo, v ...

Arnold Schwarzenegger ni mogel ustaviti avta. Kolesarka ga je presenetila Odkrito.si

Z avtomobilom zbil kolesarko!

Tina Robnik Ekipa24.si

Nova slaba novica z belih strmin! Slovenska ...

nu
nu
4 05.10.2020 15:54:06

Na današnji dan pred 35 leti je DRAŽEN PETROVIĆ ljubljanski OLIMPIJI nasul 112 točk?!

Danes mineva že 35 let od legendarne tekme.

Zaradi administrativnih težav se je Olimpija pred točno 35 leti Ciboni morala zoperstaviti z mladinsko ekipo, kar je legendarni Dražen Petrović načrtno izkoristil ter demonstriral zgodovinsko in za tisti čas rekordno predstavo.

»Spomnim se, da so se spraševali, kako bi navdušili ljudi za to tekmo in s tem napolnili dvorano. Tako je prišlo do ideje, da bi Dražen poskusil proti mladinski ekipi Olimpije podreti rekord Radivoja Koraća (74 točk, op. p.). Bili smo prvaki Evrope in strašno močna ekipa, igrali pa smo proti mladincem, zato je bila to odlična priložnost,« se je kasneje spominjal Draženov brat Aco Petrović.Šlo je za tekmo 1. kroga prvenstva Jugoslavije, zmajčki pa so nastopili v krepko okrnjeni ekipi. Tedanji sekretar ljubljanskega kluba Radovan Lorbek je namreč prepozno oddal prijavo članskega moštva in zaradi osvojitve točke, ki se je takrat dodeljevala tudi poražencem, ter v bojazni pred dodatnimi sankcijami so v volčji brlog k evropskim prvakom poslali otroški vrtec. Golobrade mladeniče, med katerimi je bil tudi kasnejši novinar Ekipe Igor Đurović. »Šli smo do tajnika Olimpije Radovana Lorbeka in ga v šali vprašali, kaj dobimo, če premagamo Cibono. Povsem mirno nam je odgovoril, da si lahko vsak izbere nov avto. Lahko nam je obljubil karkoli, saj je bilo povsem jasno, da nimamo nikakršne možnosti. Dražen je bil za nas Bog na terenu. Ko je padel na tla, je moj soigralec Matjaž Strmole stekel do njega in mu ponudil roko, da je vstal. V garderobi je dejal, da si je ne bo več umival. Spomnim se, da smo vodili s 4:2, nato pa je nekdo ugasnil luč,« se je leta kasneje spominjal Đurović.

Dražen seveda ni poznal milosti do otroškega vrtca iz Tivolija in je na koncu štel kar do 112. Iz igre je metal 40:60, za tri točke 10:20, na semaforju pa je na koncu pisalo 158:77.

Članki iz rubrike