Interview (Luka Jezersek and family), Cerklje na Gorenjskem, Chef, 23-Mar-2021 - 04 Dobra karma

Iskreni Luka Jezeršek: 'Z ženo ne rabiva ...

DMX Svet24.si

Poslovil se je raper DMX

desus erjavec-bobo Reporter.si

Desus na robu propada: Juršo strašijo z ...

semafor sproščanja ukrepov Svet24.si

To je glede policijske ure odločila vlada!

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Državni milijon za Počivalškove sodelavce

ainuji Odkrito.si

Zakaj takšne shrljive ustnice?!

Princ Filip v Kobilarni Lipica Odkrito.si

Princa Filipa so navduševali naši lipicanci

nu
nu
0 06.08.2020 16:53:48

Zvezda, Real, Barcelona, OLIMPIJA! Dan, ko je Ljubljano zajela nogometna EVFORIJA

Arhiv Ekipe
Hrvaška nogometna legenda Robert Prosinećki je na današnji dan pred 18 leti postal član ljubljanske Olimpije.

Sloviti hrvaški nogometaš Robert Prosinečki je na današnji dan leta 2002 podpisal dveletno pogodbo z Vega Olimpijo. Poleg njega je enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto podpisal tudi takratni slovenski reprezentant Mladen Rudonja, mladi Hrvat Asim Šehič pa je ljubljanskemu prvoligašu obljubil triletno zvestobo.

S Prosinečkim je slovenska liga dobila največjega nogometnega zvezdnika v svoji zgodovini, s svojim novim delodajalcem pa je bil zadovoljen tudi Hrvat. "Z vodstvom kluba sem se pogovarjal že pred svetovnim prvenstvom. Po tem sem razmišljal ali bi prekinil kariero ali jo nadaljeval. Na koncu sem se odločil, da nadaljujem še kakšno leto. Trenutno nisem v najboljši tekmovalni in fizični formi, zato upam, da bom čimprej spet igral. Olimpija ima ambicije, da je prva v Sloveniji in da naredi nekaj tudi v Evropi, toda podpis Roberta in Rudija še ni znak, da bomo prvi. Ambicije so velike in jaz bom dal vse od sebe. V klub sva prišla dva igralca z nekim slovesom in prepričan sem, da lahko pomagava mlajšim. Vesel sem, da sem tu," je po podpisu dejal Prosinečki, nekdanji igralec Crvene zvezde, Seville, Ovieda, Real Madrida, Barcelone, Hrvatskega Dragovoljca, Dinama in Porthsmoutha.

Veliki Žuti se je v slovenski prestolnici zadržal le eno leto ter z zmaji osvojil slovenski pokal. V finalu s Celjem se je vpisal med strelce, po Olimpiji pa je igral še za Zagreb, v dresu katerega je na to tudi sklenil kariero.

Članki iz rubrike