Mucek Čarli Odkrito.si

Ali vaša mačka pogosto leži na vašem trebuhu?

milan štefe ivo svetina Svet24.si

Poslovil se je slovenski igralec Milan Štefe

vesolje Svet24.si

Tedenski horoskop: poleg utečenih smeri tudi ...

tovornjak, izanka, avtodom Svet24.si

FOTO: Drama na Ižanki! Pogumni voznik tovornjaka ...

vulkanske kamnine, gmota Svet24.si

VIDEO in FOTO: Avstraliji se bliža ogromna ...

hrvoje2 Njena.si

Ljubezen na vasi: Na Hrvojeva vrata potrkal ...

rebeka dremelj Njena.si

Prvič videli in slišali Rebekino hčerko

nu
nu
0 24.07.2019 10:24:46

NA DANAŠNJI DAN se je zgodil PRESTOP VSEH PRESTOPOV (video)

Reuters
Malo je bilo prestopov, ki so tako zatresli in pretresli nogometni svet.

Bilo je na današnji dan leta 2000, ko je takrat eden najboljših nogometašev sveta Luis Figo do temeljev zatresel nogometni svet. Iz Barcelone, kjer je igral pet sezon, je namreč za takrat rekordno vsoto 56,1 milijona ameriških dolarjev prestopil h madridskemu Realu.

Kraljevemu klubu je Portugalec obljubil šestletno zvestobo in poskrbel za bes Barceloninih navijačev, ki mu "izdajstva" niso nikoli odpustili. Režiser "zloglasne" poteze je bil predsednik Reala Florentino Perez, ki je pred volitvami obljubljal, da bo pripeljal Figa. In držal je obljubo, s Figom pa se je začela tudi era Galaktikov. V naslednjih letih so namreč Portugalci sledili še Zinedine Zidane, Brazilec Ronaldo, David Beckham...


V očeh privržencev Barcelone je Figo s tem storil smrtni greh, bilo je to ultimativno izdajstvo. Neoproščeno. Unforgiven. Kot v sijajnem vesternu iz devetdesetih let, ko Clint Eastwood ni mogel oprostiti, da se je Gene Hackman z druščino odločil »okrasiti« zakoten kupleraj z njegovim do smrti prebičanim prijateljem Morganom Freemanom.

Ko se je nekaj mesecev kasneje vrnil na Camp Nou so ga pričakali žvižgi in žaljivke. "Plačanec," "Izdajalec," "Juda Iškarjot,"... Na zelenico pa je enkrat vmes priletela celo prašičja glava. Mostovi so bili požgani, nekdanji ljubljenec je v Barceloni (p)ostal državni sovražnik številka ena.

Na Santiago Bernabeu se je zadržal pet sezon, v tem času med drugim osvojil dva naslova španskega prvaka in leta 2002 tudi ligo prvakov, potem pa se je leta 2005 kot prost igralec pridružil milanskemu Interju.

Značke: luis-figo, barcelona, real

Članki iz rubrike