franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 05.08.2023 10:45:15

Trenerju NK Olimpija počilo srce! 'Bilo je, ko sem šel v Ljubljano; pravijo, da je umrl od žalosti.'

Luka Vovk
Na kavo smo povabili nogometnega stratega!

Nekdanji nogometaš Zlatko Gabor se je po dolgi igralski karieri odločil prevzeti vlogo trenerja. Delal je v mnogih klubih, z različnimi članskimi moštvi, zdaj pa Prekmurca najlažje srečate na tekmah ženske ekipe NK Olimpija. Nogometni strateg se je ob podaljšani kavi izkazal za zanimivega človeka, čigar življenje je kakopak prežeto z najpomembnejšo postransko stvarjo na svetu. A čas najde tudi za marsikaj nenogometnega.

Zlatko Gabor se je pred 62 leti rodil v kmečki družini. Odraščal je na skromni kmetiji starih staršev v vasici ali bolje rečeno naselju Trnje v občini Črenšovci, kjer je dobro spoznal, koliko dela zahteva kmetija. "Kot vsi otroci v 60. letih sem pasel krave, skrbel za konje, prašiče in kokoši. Zraven smo igrali nogomet, pekli koruzo in krompir, skakali z dreves in nasploh uživali. Bili smo veseli," je brezskrbno otroštvo opisal Zlatko.

zlatko gabor 23
Marko Vavpotič

Ker sta njegova starša delala zunaj slovenskih meja in ker sta se v povprečju zgolj dvakrat na mesec vračala v domačo vas, sta ga kar nekaj časa vzgajala dedek in babica. Šele ko so se leta kasneje preselili v hišo v Beltince, so to storili kot družina. Ko je bil Zlatko star 12 let, je družina postala štiričlanska; Gaborjevi so na svetu pozdravili še deklico Renato. "Ker sem kmalu odšel od doma, sva se šele v zadnjih 20 letih zbližala. Zdaj sva v čudovitih odnosih," je pojasnil.

Res je že zgodaj zapustil domače. Pri rosnih 16 letih se je preselil v Mursko Soboto, kamor ga je kakopak vodil nogomet. "Že vse življenjesem nomad," se je nasmehnil in v smehu pripomnil: "Fakulteto sem naredil na ulici."

Celoten pogovor si lahko preberete v sobotni tiskani izdaji EkipeSN, ki jo najdete tudi na TEJ POVEZAVI.

Značke: zlatko-gabor, pnk

Članki iz rubrike