princ filip, princ harry Svet24.si

Princ Harry si želi nazaj, Meghan pa ...

princ-filip, salve Svet24.si

FOTO: Salve in molk v spomin na njenega zvestega ...

Mario Fafangel Reporter.si

Tega Fafangelu ne bodo odpustili: "Epska ...

covid-prsti Svet24.si

Švicarska zdravnika rešila uganko »covid ...

20130111-00416421 Necenzurirano

Janša se boji le ljudi na ulicah #komentar

zupnik Odkrito.si

VIDEO: Joj, kaj počne ta župnik na stranišču?

3_vili resnik Odkrito.si

Od veselja sta se ga kar malo napila

tk
tk
0 20.04.2020 08:03:18

Damjan BOHAR je odprl svojo dušo: Ko je poklical Zlatko Zahović, sem se prestrašil! Odhod v Maribor? Za to mi ...

Ker je kavo v gostinskem lokalu v tem trenutku nemogoče dobiti, smo tokrat Damjana Boharja gostili v virtualnem Povabilu na kavo.

V prijetnem pogovoru se je hitronogi Prekmurec razgovoril o svojih začetkih, motokrosu v domačih Mačkovcih, avtomobilih, Zlatku Zahoviću, Muri, odhodu na Poljsko, poljskih restavracijah in prihajajoči poroki z dolgoletno izbranko Kajo. 

Kot nadobudni nogometaš je Bohar rad spremljal tudi velikane slovenskega in svetovnega nogometa, njegov veliki vzornik iz otroštva pa je pozneje postal njegov »šef«. "Občudoval sem Zlatka Zahovića, ki je bil v tistem obdobju najboljši in za katerega smo s prijatelji navijali,« je priznal Damjan, ki je nekaj let po tem, ko je Zlatka spremljal na igrišču, prejel njegov klic oziroma njegovo vabilo v Maribor. "Ko me je prvič poklical po telefonu, sem se prestrašil. Nič mi ni bilo jasno, tega ne skrivam. (smeh) Zelo sem se veselil tega sodelovanja, saj je bil Maribor takrat že na zelo visoki ravni. Ker je Mura v tistem obdobju propadla, je bil podpis z vijoličastimi največ, kar sem lahko v tistem obdobju dosegel," je priznal član ekipe Zaglebie Lubin. Takoj po klicu zdaj že nekdanjega športnega direktorja Zlatka Zahovića je bil hitronogi Prekmurec odločen, da bo priložnost zagrabil z obema rokama. "Za to odločitev mi ni niti malo žal. Dvakrat smo igrali v ligi prvakov, kjer sem tudi zabijal, igrali smo v ligi Europa, dočakali tudi spomladanski del tega tekmovanja, bil sem državni in pokalni prvak z Mariborom. Spomini so neverjetni in teh dosežkov mi nihče ne bo mogel vzeti," je povedal Damjan in dodal: "Bile so seveda tudi bridke izkušnje, toda iz teh se, iskreno povedano, naučiš veliko več kot iz pozitivnih."

CELOTEN POGOVOR Z DAMJANOM BOHARJEM SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike