pingvin, simons town Svet24.si

Šele obdukcija je pokazala, kdo je kriv za ...

izbruh-vulkana, kanarski-otoki, la-palma Svet24.si

FOTO: Lava se skozi vasice premika proti morju in ...

streljanje, perm, univerza Svet24.si

VIDEO in FOTO: Strelski pohod na ruski univerzi, ...

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

Creator Njena.si

Jesen bo v znamenju tega trenda

Andrea Massi Tina Maze športnik leta 2015 Ekipa24.si

Pester večer Tine MAZE, ki je zaradi ODBOJKE ...

Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
1 20.03.2017 09:23:16

Dominik Glavina, kot ga še niste poznali: Prijatelja iz otroštva sem izgubil v reki Muri

Tit Košir
Naš tokratni sogovornik v naši in vaši rubriki Povabilo na kavo je vsekakor eno najbolj vročih imen s slovenskih nogometnih zelenic. Simpatični in umirjeni Hrvat Dominik Glavina je v hipu postal nepogrešljiv član velenjskega Rudarja, trenutno pa se bori tudi za naslov strelskega kralja sezone 2016/2017. Ob prijetnem klepetu, v katerem smo lahko 24-letnega napadalca spoznali v drugačni luči, razkril nam je, kako je že od nekdaj povezan s Slovenijo, zakaj tako obožuje ribarjenje, z nami je delil tudi tragični dogodek, ki mu je vzel prijatelja, in spregovoril o času, ki ga je preživel v Izraelu.

Slovenski ljubitelji nogometa lahko v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije med drugim spremljajo zelo napet dvoboj za naziv strelskega kralja, za katerega se trenutno borita Luka Zahović in Dominik Glavina, ki se je pred letošnjo sezono preselil v Velenje z upanjem, da bi spet dobil dovolj priložnosti za igranje. Njegova nogometna kariera je bila namreč že zelo zgodaj zaznamovana z vzponi in bolečimi padci, trenutno pa je v Sloveniji našel novo energijo in spet uživa v nogometu.

Tudi zahvaljujoč svoji ljubezni iz srednješolskih dni, Donni, ki se nam je pridružila med pogovorom, tudi ona je razkrila kar nekaj zanimivosti o prvem strelcu državnega prvenstva. "Prihajam iz naselja Križovec blizu Murskega Središča in iz otroštva se spomnim samo tega, da sem hodil v šolo in igral nogomet," se je zasmejal štiriindvajsetletni Dominik. Da je pristal v nogometnih vodah in da se je tako zelo navdušil nad okroglim usnjem, sploh ni presenetljivo, saj izhaja iz družine, v kateri je bil nogomet tema številka ena.

"Oče je bil v preteklosti nogometaš, potem je bil dolgo tudi trener in tudi moj brat Denis je profesionalni nogometaš. V preteklosti je igral za Dinamo Zagreb, bil je v Ukrajini, se poročil z Ukrajinko (smeh). Trenutno igra v Kazahstanu," nam je zaupal Dominik in dodal, da zaradi velike razlike v letih, ta namreč znaša sedem let, z bratom v otroških letih nista bila zelo povezana. "Ko sem bil star osem let, je on šel v Dinamo Zagreb, takrat sva se razšla, nogomet naju je razdvojil, saj je nato že pri osemnajstih letih odšel v Ukrajino. Zdaj se ima lepo v Kazahstanu, igra v prvi ligi za ekipo Tobol, pred tem pa se je za nekaj časa vrnil na Hrvaško in igral za Split, takrat sva se več družila." V tistem obdobju sta tudi zaigrala drug proti drugemu, Denis v dresu Splita, Dominik pa kot član Slaven Belupa.

Počutim se, kot da bi bil rojen v Sloveniji
Njegova nogometna pot se je začela pri osmih letih, ko je prvič oblekel dres Čakovca, pri katerem je bil eden od trenerjev tudi njegov oče, sicer pa je bilo Dominikovo otroštvo povezano predvsem s preživljanjem prostega časa v naravi. "Če nisem takoj po šoli igral nogometa, sem šel do bližnje reke in lovil ribe. V tem sem res užival, tako zelo, da sem včasih več časa preživel z ribiško palico v roki kot z žogo in mi je dedek govoril, naj že pustim te ribe. Moj največji ulov je bil trikilogramski krap," nam je smehu priznal Dominik in dodal, da bi se, če bo imel več časa, rad preizkusil v ribarjenju tudi na Velenjskem jezeru.

"V otroštvu sem bil res pravi ribič, saj sem hodil tudi na tekmovanja, zbiral pokale in kolajne (smeh). Ker smo živeli tako blizu reke, je bilo to v mojem okolju običajno, saj nismo imeli mobitelov in računalnikov." A vse njegovo otroštvo vendarle ni bilo tako srečno, saj ga je zaznamovala tragedija, ob kateri so se mu tudi med pogovorom orosile oči. "Imel sem dobrega prijatelja, s katerim sva štiri leta skupaj hodila v šolo, bil je moj soimenjak. Kot otroci smo se velikokrat kopali v reki Muri, on pa ni znal plavati. Kljub temu se je nekega dne podal v vodo in zgodilo se je najhujše. Prišlo je do nesreče, utonil je in od takrat ga ni več," je o tragediji, ki je pretresla celotno regijo, spregovoril Dominik. Nato je pogovor vendarle stekel o nekoliko prijetnejših temah ...

CELOTEN POGOVOR Z DOMINIKOM GLAVINO SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Galerija

Članki iz rubrike