stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
0 11.04.2016 10:20:25

Mladen Dabanović: Ne, nisem slovenski Gary Lineker

Grega Wernig
S tokratnim gostom rubrike Povabilo na kavo smo klepetali o udejstvovanju na twitterju, kjer svoj pogled na nogomet izraža na zelo duhovit način in brez dlake na jeziku. Povedal nam je, kakšno je bilo lani pozimi v Kidričevem njegovo ponovno srečanje s krvnikom Dadom Pršem in o mitu o vratarski (ne)inteligenci.

Nekdanji reprezentančni vratar je eden od redkih nogometašev tiste generacije, ki se udejstvuje na družabnih omrežjih, kjer je že poskrbel za kakšno sočno, šaljivo ali zabavno pripombo.  "Ne bi rekel, da smo zafrustriranci, v katerih bi se trlo nezadovoljstvo, mislim pa, da je včasih dobro prebrati kakšno poluradno izjavo in tudi kaj podobnega napisati. Niti ne vem, kako se je vse skupaj začelo, mislim pa, da je bilo bolj po naključju. Aktiven sem ob kakšnem derbiju, ko igra reprezentanca, se vzdržim komentarja. Včasih se samocenzuriram, da ne bi napisal kakšne neumnosti," je o čivkanju povedal Mladen.

Mnogi so ga zaradi šaljivega načina tvitanja začeli primerjati z Garyjem Linekerjem. "Ne, nisem slovenski Gary Lineker (smeh). Dejansko pa je v nekaj vrsticah težko povedati nekaj, kar ima smisel. To, o čemer pišeš, moraš zelo dobro poznati. Gary Lineker zelo dobro pozna angleško prvenstvo, reprezentanco, šport na splošno. Mislim, da se mora kar pošteno ukvarjati s svojimi tviti, da imajo vsebino." Ob svojem opisu na izjemno priljubljenem družbenem omrežju ima zapisano: "golman – opravičilo za vse neumnosti, ki jih napišem", kakšen pa je pomen tega zapisa?


CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI ŠTEVILKI ŠPORTNEGA DNEVNIKA EKIPA SN!

Članki iz rubrike