ženska Dobra karma

Hišna številka: povej mi svoj naslov in povem ...

TANJA PIRC na crnem 5 Svet24.si

»Ta šov bo zabavna anekdota za vnuke« Slavno ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Kdo bolj ogroža svobodo govora v ...

sola tabla uciteljica ucilnica ucenec pouk dobrepolje Svet24.si

Vzgojiteljem v vrtcih in učiteljem do 6. razreda ...

20200714-01015459 Necenzurirano

Prej lobirala v poslih z maskami, zdaj jih bo ...

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

marijana b Njena.si

Ljubezen na vasi: Voditeljica rodila deklico

Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
0 07.12.2015 10:22:53

Brigita Langerholc: Po porodu huda depresija

Arsen Perić
Nekoč je bila uspešna atletinja, ki je svoj vrhunec doživela na olimpijskih igrah v Sydneyju. Danes je mama treh navihanih deklic in še vedno aktivna športnica. Med obema fazama življenja je doživljala vse prej kot lepe trenutke.

Brigita Langerholc se je po končani srednji šoli odločila za študij v Los Angelesu. Po končani ljubezenski zvezi se je vrnila v Slovenijo, kjer je našla partnerja, s katerim se je povezala, poročila in zdaj vzgaja tri hčerke.

"Uroš je bil del podporne ekipe Jolande Čeplak, spoznala pa sva se v Medulinu, kjer sem trenirala in se pripravljala. Eno leto sva bila v stikih zgolj prek telefona, nato pa sva se začela dobivati. Ko je moj takratni trener ugotovil, da ima raka in umira, mi je psihološko zelo pomagal. Tako sva se zbližala in postala par, čeprav sem imela na začetku zadržke, rekla sem si, da že ne bom s Slovencem (smeh)," se je nasmejala Brigita.


Pozneje sta začela načrtovati tudi otroka, Brigita pa je zanosila že med tekmovalno sezono, a tega na začetku ni vedela. "Ta otrok je še danes nor in hiperaktiven, mogoče prav zaradi tega (smeh). Ko gremo ven, velikokrat naredi šest krogov okrog smetnjaka. Druga nosečnost je bila zelo nenapovedana, še zdaj ne vem, kako je prišlo do tega. Tri mesece po rojstvu prve hčerke sem bila že noseča. Uroša je takoj zaskrbelo, da mi je zdaj uničil kariero. Res je sicer, da sem bila pred kolajno, toda osvojila sem vse, kar sem želela, zato sem se le nasmejala," je razložila nenavaden položaj. Na začetku sploh ni mogla verjeti, da je to sploh mogoče, a ker si je vedno želela imeti dva otroka, je hitro sprejela to novico. Nekoliko težje je bilo v nadaljevanju, ko je zapadla v depresijo.

"Zgodila se je kot skupek vsega. Imela sem dva poroda naenkrat, za nameček sem čez noč prekinila kariero in svoj način življenja. Mnogi imajo pomoč domačih, jaz pa nisem imela nikogar. Mama ni želela pomagati, oče ni znal poskrbeti za dojenčke, tašča pa je bila predaleč."

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN.

Članki iz rubrike