Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
20.08.2024 12:47:03
Deli članek:

SPIRIT Slovenija zbira predloge za skupinsko udeležbo slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v 2025 in 2026

Skupinski nastop slovenskih podjetij na sejmu obrambne industrije Eurosatory 2024 v Parizu. Foto: SPIRIT Slovenija

Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila poziv podjetjem k oddaji predlogov za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini. Ti bodo služili kot osnova za oblikovanje programa skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2025 in prvem četrtletju 2026. Rok za oddajo predlogov je petek, 6. september 2024.

SPIRIT Slovenija organizira celotno skupinsko predstavitev na sejmu v tujini, krije stroške najema neopremljenega razstavnega prostora, tehničnih priključkov za potrebe delovanja skupinske stojnice in vpis razstavljavcev v sejemski katalog. Stroške elementov sejemske konstrukcije, postavitve razstavnega prostora, prevoza eksponatov in ostale stroške sejemske predstavitve krijejo podjetja sama. Skupinska stojnica je konstrukcijsko in grafično poenotena, njeno postavitev pa izvede skupni izvajalec postavitve.

Na mednarodnih sejmih v tujini slovenska podjetja predstavijo svoje izdelke in storitve, pridobijo nove poslovne kontakte, povečajo možnosti za sklepanje poslov in spoznajo svojo konkurenco ter trende v posamezni panogi. Skupen nastop pod okriljem države podjetja pozdravljajo, saj pravijo, da s skupno predstavitvijo slovenskega znanja, dosežkov in rešitev pridobijo več pozornosti obiskovalcev, med prednostmi pa poleg organizacijskega in finančnega vidika izpostavljajo tudi povezovanje in mreženje med udeleženimi slovenskimi podjetji.

Z objavljenim pozivom agencija tako vabi vsa podjetja, panožna združenja, sekcije in grozde oziroma druga interesna gospodarska združenja, da posredujejo svoje predloge oziroma interes njihovih članov za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini.

Zbrani predlogi bodo podlaga za pripravo programa agencije za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2025 in prvem četrtletju leta 2026. Pri pripravi končnega programa sejmov bodo upoštevani predlogi za nastope na tistih sejmih, ki imajo mednarodni ali vsaj širši regionalni pomen ter tako, da bo zagotovljena heterogena zastopanost gospodarskih panog, upoštevajoč finančni okvir agencije. Pred objavo končnega programa sejmov bo agencija preverila tudi razpoložljivost razstavnega prostora in izvedljivost posameznega sejma. Po sprejetem programu bodo vabila in prijavna gradiva za udeležbo na posameznem sejmu objavljena na portalu www.spiritslovenia.si in www.izvoznookno.si.

Rok za oddajo predlogov podjetij je petek, 6. september 2024.

Več informacij in elektronski obrazec za posredovanje predlogov na voljo na www.spiritslovenia.si in www.izvoznookno.si.