© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
psno
psno
21.06.2024 12:05:17
Deli članek:

Patrik Dvorščak in Lične zablode v Generali galeriji

psno
Patrik Dvorščak in njegova razstava Lične zablode v Generali galeriji.

Generali galerija letos praznuje deseto obletnico delovanja in nocoj napoveduje odprtje druge letošnje razstave, s katero nadaljuje podporo slovenskemu likovnemu ustvarjanju in kulturni dediščini.

Odprtje samostojne razstave Lične zablode akademskega slikarja Patrika Dvorščaka bo danes, v sredo, 19. junija, ob 19. uri, v Generali galeriji na Dunajski 63 v Ljubljani.



Generali zavarovalnica s programom gibanja The Human Safety Net pomaga družinam in otrokom iz socialno šibkih okolij v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, zato letos podpirajo tudi dijakinjo, ki kaže izreden talent na področju slikarstva.



Zavarovalnica Generali poudarja prizadevanja na področju kulture in umetnosti ter trajnostnosti in družbene odgovornosti. V letošnjem letu so koncept galerije obogatili s podporo aktivnostim za otroke iz socialno ranljivih okolij, ki so bodisi vključeni v programe Zveze prijateljev mladine Moste-Polje bodisi jih podpirajo prek gibanja The Human Safety Net. Letos podpirajo dijakinjo, ki kaže izreden talent na področju slikarstva. Stalnica Generali galerije, ki letos praznuje že 10. obletnico delovanja, pa so razstave uveljavljenih sodobnih vizualnih umetnikov in podpora mladim ter nadarjenim umetnikom.



Kustosinja galerije Petra Bizilj Silva o razstavi: "Patrik Dvorščak kljub mladosti sodi med perspektivne, nadarjene in že izoblikovane umetnike. Njegova likovna dela bogatijo kakovost klasičnega slikarstva. V Generali galeriji se predstavlja z deli, ki jih je ustvaril med letoma 2021 in 2024. Nekatera izredno zanimiva, bodo na ogled prvič, prav tako tudi gibljiva skulptura."



Magister umetnosti, akademski slikar Patrik Dvorščak (rojen 28. marca 1995 v Čakovcu na Hrvaškem), prihaja iz Ribnice. Po Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani je leta 2017 diplomiral na oddelku za slikarstvo na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje pod mentorstvom profesorja Zmaga Lenardiča, kjer je leta 2022 tudi magistriral iz slikarstva pri profesorjih Uršuli Berlot in Žigi Karižu. Sodeloval je pri številnih samostojnih in skupinskih razstavah ter delavnicah doma in v tujini, njegov ustvarjalni opus v zadnjem času obsega tudi skulpture. Kot samostojni kulturni ustvarjalec živi in ustvarja v Ljubljani.



"Naše vodilo na vseh področjih delovanja in gradnik našega strateškega načrta je trajnostnost in pomemben del trajnostnega razvoja je tudi podpora umetnosti v okviru Generali galerije. Kot odgovorni državljani dajemo priložnost tudi mladim avtorjem, ki s svojimi deli ozaveščajo o pomenu trajnostnosti za našo prihodnost," je povedala direktorica marketinga in odnosov z javnostmi Svetlana Almaš.



Pridružite se nam na odprtju druge letošnje razstave v Generali galeriji, praznovanju 10. obletnice delovanja galerije in prijetnem druženju!


Kje?
Generali galerija, Dunajska 63, Ljubljana


Kdaj?
V sredo, 19. 6. 2024, ob 19.00. Za obiskovalce je galerija odprta med delovniki od 8. do 18. ure.



Več: V virtualni galeriji si lahko ogledate razstavo Patrika Dvorščaka in vse dosedanje razstave.



Vljudno vabljeni!

psno
Generali galerija letos praznuje 10. obletnico delovanja in nocoj napoveduje odprtje druge letošnje razstave, s katero nadaljuje podporo slovenskemu likovnemu ustvarjanju in kulturni dediščini.